Salakblog - Jankovic: Féltem, hogy vége a karrieremnek
Jankovic: Féltem, hogy vége a karrieremnek
Fotó: Europress/AFP

Jankovic: Féltem, hogy vége a karrieremnek


2015/01/07 09:57

Jelena Jankovic sokak meglepetésére vereséggel kezdte az idei szezont, méghozzá viszonylag simán, két játszmában (7/6, 6/0) sikerült kikapnia a horvát Ajla Tomljanovictól a brisbane-i keménypályás torna első fordulójában. A szerb teniszező azonban a mérkőzés után elárulta, hogy a holtszezonban egy komolyabb hátsérüléssel kellett megküzdenie, ennek tudatában pedig már egyáltalán nem meglepő a veresége. Jankovicnak annyira fájt a háta, hogy nehezére esett a fogmosás és a cipő felvétele is.

„Azt hittem, hogy akár a karrierem végét is jelentheti a sérülés. Nagyon rossz volt. Amikor sérült vagy, és legfőképp egy hátsérülés esetében, azon kezdesz gondolkozni, talán már sose fogsz olyan szinten játszani, mint korábban.Csak terápiákra jártam, próbáltam felépülni. Sikerült is, de nem volt könnyű. Közel két hónapig nem teniszeztem és semmilyen más tevékenységet sem végeztem. Eltartott egy kis ideig mire újból aktívabb lehettem és elkezdhettem normális dolgokat csinálni, majd újra a tenisszel foglalkozni és rendes edzéseket végezni.

Elvesztettem az izmaimat és úgy néztem ki, mint egy kocsonya. Amikor megláttam magam körülbelül egy hónapja a tükörben, meghökkentem: „Ó, Istenem. Muszáj nekiállnom dolgozni.” – gondoltam. Szóval szerintem azóta sokat fejlődtem. Persze még mindig rengeteg munka áll előttem. Nem igazán gondolkodok most a ranglista helyezéseken. Boldog vagyok, hogy újra játszhatok, visszatérhettem a teniszpályákra és versenyzek.

Próbálom magamat kényelmesen érezni a pályán és úgy versenyezni, hogy semmi más ne járjon a fejemben. Csak kimenni a pályára és élvezni a játékot, idővel pedig egyre jobbnak és erősebbnek lenni. Folytatnom kell az edzéseket és remélhetőleg Melbourne-ben már jobban fog menni a játék.”- nyilatkozta Jankovic.

A szerb teniszezőt legközelebb az Ausztrál Openen láthatjuk versenyezni.

Szponzorált tartalom
A Roland Garros eseményeivel kapcsolatos hírek támogatója a porsche logo
Hozzászólások