Salakblog - James Bond, aki nélkül talán sosem játszott volna wimbledoni döntőt a későbbi bajnoknő
James Bond, aki nélkül talán sosem játszott volna wimbledoni döntőt a későbbi bajnoknő
Fotó: Europress/AFP

James Bond, aki nélkül talán sosem játszott volna wimbledoni döntőt a későbbi bajnoknő

Kálmán LaciKálmán Laci
2020/02/18 17:02
Ahogy azt korábban megírtuk, Marion Bartoli a The Tennis Podcast múltheti adásában kifejtette a nem túl pozitív véleményét a jelenkor legjobb teniszezőnőiről. A wimbledoni bajnoknő azonban ebben a műsorban felidézte a múltat is, és elmesélteegyebek mellett azt is, hogy az egyik nagy győzelmét nem másnak, mint Pierce Brosnannek köszönheti. 

"Igaz-e Marion" - tette fel a kérdést David Law, a The Tennis Podcast egyik házigazdája, "hogy a 2007-es wimbledoni torna elődöntőjében, amikor 6:1-re elvesztetted az első játszmát Justine Heninnel szemben, részben Pierce Brosnan volt az, akinek köszönhetted, hogy végül győztesen hagytad el a pályát?"

"Nem csak részben, teljes egészében neki köszönhettem" - mondta nevetve Bartoli. "Úgyhogy igen, a történet száz százalékig igaz. Ma is élénken él bennem, sosem fogom elfelejteni."

"A meccs elején nem láttam őt, a bemelegítéssel voltam elfoglalva. Aztán mire meghozta a frissítőjét, én már el is buktam az első szettet. Éppen adogatáshoz készültem a második játszma elején, amikor egyszer csak megláttam őt. Nem akartam hinni a szememnek, azt hittem, álmodom. Zavaromban újra meg újra számolni kezdtem a labdákat a kezemben."

"Azt mondtam magamnak, 'nem érdekel, mit csinálsz, nem érdekel, ha másfél percet pihensz a pontok között, legalább még egy bő órát a pályán kell töltened, és nem fogsz kikapni két sima szettben. Mit fog különben Pierce gondolni rólad?' "

"Aztán végül megnyertem a meccset, ő pedig megvárt engem kívül a lépcsők tetején. Másnap pedig, amikor a döntő előtt beléptem az öltözőbe, a csomó virág közt felfigyeltem egy hatalmas csokor vörös rózsára. Konkrétan száz szál vörös rózsára. A kísérő hölgy rögtön mondta, hogy 'azt hiszem ez a csokor az öné, Pierce Brosnan küldi önnek'."

pierce.jpg Fotó: Europress/AFP

"A mellékelt üzenet a következő volt: 'fantasztikusan játszottál tegnap, sajnálom, hogy ma nem lehetek ott a döntőn, de biztos vagyok benne, hogy ma is jó leszel.' Aztán elvesztettem a döntőt, ami azért volt, mert nem volt ott, szóval teljes egészében az ő hibája."

"Száz vörös rózsa James Bondtól..." - fűzte hozzá Catherine Whitaker, a brit Eurosport kommentátora.

"Hát, tényleg nem volt egy rossz nap, még, ha el is vesztettem a döntőt" - mondta Bartoli, aki hat évvel később, 2013-ban azért csak megnyerte a wimbledoni trófeát. Annyira sokat jelentett neki ez a győzelem, hogy egy teljes hétig a győztesnek járó tál kicsinyített másával aludt. 

"Minden reggel megkérdeztem aputól, hogy 'tényleg megnyertem Wimbledont?!'. Ő pedig megnyugtatott, hogy igen, tényleg megnyertem."

Hozzászólások