Salakblog - Jack Sock elsírta magát, miután közel másfél év után végre újra ATP-meccset tudott nyerni
Jack Sock elsírta magát, miután közel másfél év után végre újra ATP-meccset tudott nyerni
Fotó: Europress/AFP

Jack Sock elsírta magát, miután közel másfél év után végre újra ATP-meccset tudott nyerni

Kálmán LaciKálmán Laci
2020/02/19 18:02
Nem bírt az érzelmeivel Jack Sock, és elsírta magát, miután meccslabdáról fordítva legyőzte a címvédő Radu Albotot a Delray Beach Open első fordulójában. Ez volt az amerikai első ATP-főtáblás győzelme 2018 októbere óta.

Miután Sock 3:6, 6:3, 7:6(2) arányban legyűrte a világranglista 51. helyén álló moldovai játékost, a földre rogyott, és próbálta valahogy magában tartani a könnyeit a kézfogásig. Az érzelmek elsősorban nem azért törtek rá ilyen erővel az amerikaira, mert a döntő szettben 5:6-nál saját adogatásánál mérkőzéslabdát is kellett hárítania. Sokkal inkább azért, mert egyesben közel másfél éve tudott utoljára meccset nyerni. Megtörtént a kézfogás, Sock leroskadt a székére, és a könnyei még jó ideig csak potyogtak tovább.

Az amerikait nem véletlenül kerülték el a győzelmek, ugyanis az elmúlt két évben folyamatosan sérülésekkel küszködött. 2018-ban a csípőjével voltak problémái, 2019 januárjában pedig a hüvelykujja sérült meg, amit műteni is kellett. A beavatkozást követően fél évig nem léphetett pályára. 

Sock 2017 végén, 2018 elején a nyolcadik helyen is állt a világranglistán, azonban a legutóbbi 37 ATP-meccséből csak tízet tudott megnyerni.

"Az, hogy végre meccset tudtam nyerni, olyasmi érzés, mint amikor visszatér az ember a normál önmagához" - mondta Sock. "Folyamatosan azt mondogattam magamban, hogy valahol, valamelyik versenyen meg kell végre szereznem az első győzelmemet. A játékom általában egyre jobb lesz, ahogy haladok előre egy tornán, úgyhogy remélem, hogy tudok még itt valami maradandót alkotni."

 A második körben egyébként majd egyik páros partnere, Steve Johnson  ellen lép pályára. 

Amellett, hogy Sock egyesben top 10-es szintű teniszező, párosban háromszoros Grand Slam-győztes és világbajnok is. 2018 második fele kifejezetten jól sikerült a számára, hisz Mike Bryannel az oldalán győzni tudott Wimbledonban, a US Openen és a londoni vb-n is. 

2019-ben egyetlen egy győzelmet szerzett, azt sem olyan tornán, ahol pontokat tudott volna szerezni. A Laver-kupán verte meg Fabio Fogninit. A műtétjét követően 2019 nyarán tért vissza, és az amerikai ATP-, valamint Challenger-tornákon próbálkozott, győznie azonban egyszer sem sikerült. Sorra szenvedte el a vereségeket még a háromszázon kívüli játékosoktól is. 

Az idei szezont, immáron világranglista pont és helyezés nélkül a New York Openen kezdte, azonban kikapott az első körben Marcos Girontól. Azzal azonban, hogy legyőzte Albotot Delray Beach-en, szépen lassan talán megindulhat a hozzá méltó helyre, a top 20, a top 10 felé. 

A szervája, a tenyerese és a hálójátéka alapján ugyanis nem lehet kétséges, hogy odavaló. 

részben TennisNow

Hozzászólások