Salakblog - Ivo Karlovic: több mint 9000 (!!!) ász
Ivo Karlovic: több mint 9000 (!!!) ász
Fotó: Europress/AFP

Ivo Karlovic: több mint 9000 (!!!) ász

Szabó GáborSzabó Gábor
2015/01/06 09:39

Tegnap Dohában a Lukas Rosol elleni idei elő mérkőzésén Ivo Karlovic megütötte a 9000. ászát, feljőve ezzel az örök ranglista harmadik helyére Goran Ivanisevic és Andy Roddick mögé. Karlovicnak mindössze öt ászt kellett ütnie ahhoz, hogy harmadikként elérje a kilencezres álomhatárt, így aztán már a második adogatójátékában ünnepelhetett. A 7/6 6/3-ra megnyert mérkőzésen egyébként összesen 27 ászig jutott, ilyen tempóban nem kell sok idő ahhoz, hogy a második helyen előtte álló Roddickot megelőzze. Roddick ugyanis mindössze 9074 ászig jutott karrierje során. Ha Ivo esetleg bejutna a dohai döntőben már itt előzhetne, de egészen egyszerűen elképzelhetetlen, hogy legkésőbb az Ausztrál Openen ne kerüljön az amerikai elé.

Ivanisevic megelőzése már nagyobb feladat, de nem elérhetetlen sőt: "Egyértelműen célom, hogy a ranglista élére kerüljek, akár már ebben az esztendőben" - mondta Karlovic.

Goran 10 183 ásszal áll az élen, első pillantásra ez a több mint 1100-as különbség hatalmasnak tűnik. Pláne ha figyelembe vesszük, hogy Karlovic már nem fiatal, 35 esztendős.

Ámde tavaly Karlovic 1185 ászig jutott, ha ezt idén is megismétli akkor a jövő év elején menetrendszerűen jöhet a rekorddöntés. De ne feledjük, tavaly elég jó éve volt  a horvátnak, a 27. helyen zárt, olyan pozícióban mint fénykorában 2007-2008 tájékán. Nyert 37 meccset játszott több mint ötvenet, ezt nem lesz egyszerű megismételni. Ugyanakkor az is igaz, hogy nem feltétlen egy jó év kell ehhez a hiányzó több mint ezer ászhoz, elég lehet két közepes is.

Így talán kijelenthetjük, hogy a legfontosabb dolog a rekordöntéshez az, hogy Ivo Karlovic az elkövetkezendő két évben egészséges maradjon, ne legyen semmiféle olyan problémája, ami miatt hónapokig nem tud játszani.  Ha ez teljesül akkor úgyis addig játszik amíg be nem üti a 10 184. ászát.

Hozzászólások