Salakblog - Ivan Ljubicic: "Federer jövőre 40 éves lesz, de nem utalt arra, hogy visszavonulna"
Ljubicic: ’’Federer még nem utalt arra, hogy visszavonulna’’
Fotó: Europress/AFP

Ivan Ljubicic: "Federer jövőre 40 éves lesz, de nem utalt arra, hogy visszavonulna"

HosszabbitásHosszabbitás
2020/05/06 20:00
Roger Federer jelenlegi edzője, Ivan Ljubicic az olasz Sky Sportsnak adott interjújában beszélt a svájci műtét utáni felépüléséről, terveiről. A korábban a világranglista harmadik helyéig is eljutó horvát szakember kitért az idei szezon folytatásának kérdésére is, és elmondta, hogy támogatja tanítványa javaslatát, miszerint az ATP-nek és a WTA-nak egyesülnie kellene. 


A jövőre 40 éves Roger Federer 2016 után idén februárban újabb térdműtéten esett át, és a felfüggesztett szezon miatt egyelőre kérdéses, hogy mikor léphet újra pályára. Negyvenedik életév ide vagy oda, Ivan Ljubicic szerint egyelőre szó sincs a visszavonulásról.

"Roger jelenleg a felépülésén dolgozik, és a rehabilitációra koncentrál. A vírus és a jelenlegi helyzet nem sokban változtatja meg az idei évre vonatkozó terveinket. 2021-ről még nem beszéltünk. Az idő persze nem áll meg, és jövőre Federer 40 éves lesz, de nem utalt arra, hogy visszavonulna."

federer-ljubicic-training Fotó: Europress/AFP

Ami az idei teniszszezont illeti, a horvát reméli, hogy amint a játékosok engedélyt kapnak az utazásra, folytatódhatnak a versenyek.

"A különböző országok kormányai értesítenek majd minket arról, hogy mikor utazhatunk újra. A tapasztalt játékosok számára alighanem könnyebb lesz a visszatérés, de valójában nem tudjuk, hogy mire számíthatunk. A játékosok szeretnek megszakítás nélkül játszani – nem csoda, hogy Ausztráliában minden évben látunk meglepetéseket az egy hónapos szünetet követően."

Ljubicic támogatja a svájci javaslatát, az ATP és a WTA egyesülését illetően, de azt is hozzátette, hogy az ötlet megvalósítása sok időt vehet igénybe.

"Én is szeretném, ha egyetlen szervezet irányítaná a teniszt. Egy jól felépített szervezet anyagilag akár a kétszeresét is termelhetné a jelenlegi rendszernek – a televíziós hálózatok megvehetnék a jogokat az összes férfi és női Grand Slam, Masters-tornához, így nagyobb értéket generálnának a jelenlegi formátumnál. Az ötlet mindenképp jó, a megvalósítás azonban sokáig eltarthat."

Szöveg: Szabó Krisztián
via Ubitennis

Hozzászólások