Salakblog - Ismét edzőt váltott a háromszoros Grand Slam-győztes teniszező
Ismét edzőt váltott a háromszoros Grand Slam-győztes teniszező
Fotó: Europress/AFP

Ismét edzőt váltott a háromszoros Grand Slam-győztes teniszező

Németh DánielNémeth Dániel
2019/07/20 15:29
Angelique Kerber közösségi oldalán bejelentette, hogy közös megegyezéssel szerződést bontott edzőjével, Rainer Schüttlerrel. A háromszoros Grand Slam-győztes teniszező egy éven belül második alkalommal váltott edzőt, tavaly októberben, kevesebb mint egy héttel a szingapúri WTA-világbajnokság előtt menesztette a belga Wim Fissette-et.

"A változás, a továbblépés sosem könnyű, különösen, ha egy olyan nagyszerű emberrel dolgozol, mint Rainer. Azonban úgy döntöttünk, hogy eljött az idő az újrakezdésre. Barátok lettünk, és hálás vagyok az elmúlt hónapokban végzett kemény munkájáért és elkötelezettségéért" - írta közösségi oldalain Kerber. A német teniszező azt követően döntött az edzőváltás mellett, hogy Wimbledonban - ahol egyébként címvédő volt - a második fordulóban kikapott a 250-en kívüli Lauren Davistől.

  

Rainer Schüttler 2018 végén csatlakozott Kerber stábjához, de együttműködésük nem bizonyult túl sikeresnek. A német teniszező idén 25-12-es mérleggel rendelkezik, és ugyan két tornán döntőbe jutott (Indian Wells, Eastbourne), Grand Slameken egyértelműen csalódás volt a teljesítménye. A wimbledoni második kör mellett a Roland Garroson az első fordulóban búcsúzott, az Ausztrál Openen pedig a korábban viszonylag ismeretlen Danielle Collins verte meg a legjobb tizenhat között.

Kerber mostanság viszonylag sűrűn váltogatja az edzőit. 2017-ben Torben Beltz-cel szakított, akivel egy évvel korábban pályafutása addigi legsikeresebb szezonját zárta: megnyerte az Ausztrál Opent és a US Opent, világelső lett, ezüstérmes volt az olimpián és a világbajnokságon. Beltz azóta Donna Vekic oldalán kötött ki, Kerber pedig Fissette-tel kezdett dolgozni, és mondhatjuk, hogy jót tett neki a változás, mert megnyerte a wimbledoni tornát. Idény végén azonban - személyes ellentétre hivatkozva - megszüntették az együttműködésüket.

via wta

Hozzászólások