Salakblog - Íme, az első képek Rafael Nadal és újdonsült felesége esküvőjéről
Íme, az első képek Rafael Nadal és újdonsült felesége esküvőjéről
Fotó: Europress/AFP

Íme, az első képek Rafael Nadal és újdonsült felesége esküvőjéről

Szántó PetraSzántó Petra
2019/10/21 09:04
A Nagy Négyes (újra mondhatjuk ezt Andy Murray vasárnapi antwerpeni tornagyőzelme után?) tagjai közül utolsóként adta be a derekát a 19-szeres Grand Slam-bajnok Rafael Nadal, aki szombaton vette feleségül Maria Francisca Perellót

Persze ez nem jelenti azt, hogy Roger Federerrel, Novak Djokoviccsal és Andy Murrayvel ellentétben Nadal nem volt házasságpárti. Egész egyszerűen boldog párkapcsolatban élt még tinédzser korában megismert szerelmével, és nem sietett sehova a mindig is visszahúzódó magánéletet élő spanyol teniszező. Rafa és Xisca már 14 éve alkot egy párt, a menyasszony ugyanis Rafa húgának iskolai barátnője, így ismerkedtek meg. 

Nadal a tenisz szupersztárrá válás másfél évizedes időszaka alatt is kitartott barátnője mellett, akinek kezét a hírek szerint 2018 májusában, Rómában kérte meg mindenféle hivatalos bejelentés nélkül, majd október 19-én vette feleségül szülőszigetén, Mallorcán. 

DkQX5XOXoAIFt0P.jpeg Fotó: Cap Rocat Hotel

A körülbelül 350 fős vendégsereg, köztük Rafael Nadal számos spanyol teniszező társa, és a korábbi spanyol király, I. János Károly a La Fortaleza nevű 17. századi erődben ünnepelt, Mallorca egyik leghíresebb szegletében, a Formentor-félsziget előtti Pollença-öbölben. A magántulajdonban lévő erőd jelenleg a legdrágább spanyolországi birtoknak számít, és kedvelt esküvői helyszín.

Az erőd kápolnájában Tomeu Catala mallorcai pap adta össze az ifjú párt. Rafa és Méry családjaik és barátaik mellett számos sztárt is vendégül látott a nagy napon. A spanyol teniszezők közül jelen volt Feliciano Lopez, David Ferrer és Juan Monaco, Nadal edzője, Carlos Moya, valamint Enrique Iglesias énekes, az NBA-sztár Pau Gasol és a világbajnok kapus Iker Casillas. A menüt Macarena de Castro mallorcai Michelin-csillagos séf állította össze.

guests-arrives-at-rafael-nadal-wedding-photo.jpg Fotó: Europress/AFP

Az előzetes hírekkel ellentétben Roger Federer és felesége végül nem vett részt a mallorcai esküvőn, Federer zsúfolt programjai miatt meghívót sem kaptak, ám ez a svájci rivális és jóbarát szerint teljesen természetes. Federer a hétvégén, bázeli sajtótájékoztatóján elmondta, hogy a nagy napon sms-t írt Rafának és sok boldogásgot kívánt neki, majd megkérdezte, hogy ment az esküvő, a spanyol pedig még aznap válaszolt is neki. Federer nem számított erre, mivel azt gondolta, hogy "van jobb dolga is, például alaposan ünnepelni, de nagyon örülök, hogy boldog."

Az esküvő rendkívüli biztonsági védelem mellett zajlott, hiszen Nadalék még az eljegyzés tényét sem kívánták nyilvánosságra hozni, nemhogy az esküvő részleteit. Ez végül persze elkerülhetetlennek bizonyult, de a masszív médiajelenlét ellenére sem szivárgott ki fotó az esküvő helyszínéről a vendégek köréből, hiszen a pár mindenkit nyomatékosan megkért, hogy ne fotózzon, a telefonokat pedig még érkezéskor begyűjtötték. 

rafael-nadal-and-maria-francisca-perello-wedding-official-photos.jpg Fotó: Rafael Nadal Fundación

Végül a rajongók kérésének engedve, Rafel Nadal vasárnap este két fotót is megosztott a nagyérdeművel tenisz akadémiájának hivatalos Twitter-oldalán. Ezeken az ijfú pár látható: Maria Francisca letisztult vonalú, Art Deco-stílusú francia csipkével borított, minden elemében kézzel varrott, magasnyakú, hosszú ujjú ruháját a nemzetközileg is elismert tervező, Rosa Clará készítette Barcelonában, míg Rafael egy szürke háromrészes szmokingöltönyt viselt. 

A nászútra egyelőre még várni kell, hiszen Rafel Nadal tervei szerint részt vesz a párizsi mestertornán és a londoni világbajnokságon. 

Sok boldogságot kívánunk a Nadal házaspárnak! 

rafael-nadal-and-maria-francisca-perello-wedding-official-photo.jpg Fotó: Rafael Nadal Fundación

 

       

Hozzászólások