Salakblog - "Ilyen sorsolást soha nem akarsz látni" - Federer
"Ilyen sorsolást soha nem akarsz látni" - Federer
Fotó: Europress/AFP

"Ilyen sorsolást soha nem akarsz látni" - Federer


2015/11/06 12:21

Roger Federer idejekorán búcsúzott az év utolsó ezres versenyétől, a Párizs Masterstől. A világranglista második helyén álló, múlt héten Bázelben győztes svájci klasszis úgy kapott ki három játszmában az amerikai szevagéptől, John Isnertől, hogy egyszer sem veszítette el az adogatását. Ennél dühítőbb vereség pedig kevés van...

Kettejük egymás elleni mérlegében is Federer állt jobban (5-1), eddigi egyetlen vereségét még 2012-ben, salakon szenvedte el az amerikai ellen a Davis-kupában. Isner 2011-ben már egyszer eljutott az elődöntőig a Bercyben, és ha a továbbiakban is így adogat, mint csütörtökön, akkor erre most is megvan minden esélye.

"Amikor ránéztem a táblára, láttam, hogy Isnerrel kerülhetek szembe a második meccsemen. Ez pontosan az a sorsolás, amit az ember nem szívesen lát. Tudtam, hogy nem lesz egyszerű mérkőzés, abban biztos voltam, hogy a saját szervajátékomra nagyon oda kell figyelnem, aztán majd meglátjuk, mire megyek fogadóként, hiszen ellene nem nagyon van sok lehetőséged a brékre. Fel kellett készülnöm arra is, hogy akár három tiebreaket is játszhatunk, ami nem túl gyakori" - nyilatkozta Federer, aki úgy veszítette el a mérkőzést 7:6(3), 3:6, 7:6(5)-ra, hogy 13 ászt szervált.

A baj csak az volt, hogy Isner 27-et...

"Isner egész évben kiegyensúlyozottan adogatott, de ma még ahhoz képes is extra volt. Amikor nagyon kellett, mindig beütötte a jó szervákat. Valószínűleg segített neki, hogy fedett pályán játszottunk, de alapból is megvan az ereje, a mérete ahhoz, hogy zavarba hozza az ellenfeleit. Az összes bréklabdámnál nagyon jó szervát ütött, ez döntött ma a javára" - nyilatkozta a mérkőzés után Federer.

Ahogy az lenni szokott egy-egy veresége után, az újságírók megint előjöttek az ilyenkor szokásos kérdésekkel. Nem volt-e fáradt Bázel után? Miért ápolták meccs közben, sérült? Fáj valamije? Hogy bírja a terhelést? Egészséges lesz a világbajnokságra?

A svájci egyetlen válasszal rövidre zárta az összes ilyen kérdést:

"Igen, lehet, hogy a szemem és a reakcióidőm néhány ezredmásodperccel lassabb volt, mint ha múlt héten nem játszottam volna, de megnyugtatok mindenkit, semmi bajom. Nem fáj semmim annak ellenére sem, hogy a tréner megvizsgált a meccs közben. Mi mást mondhatnék ilyenkor? Egyáltalán nem éreztem a testemben a tegnap esti meccset, felkészülten vártam a mai találkozót. Nagyon várom a londoni világbajnokságot, 2002 óta minden évben ott vagyok az évzáró versenyen, ami az egyik kedvencem. Örülök, hogy idén is kvalifikáltam, de esélylatolgatásokba egyelőre nem bocsátkoznék, azzal várjuk meg a sorsolást. Jó formában vagyok, egészséges vagyok, alig várom a londoni kezdést!" - mondta a svájci, aki tavaly döntőbe jutott a vb-n, igaz, hátsérülése miatt ott nem tudott kiállni Novak Djokovic ellen. Korábban azért hatszor már megnyerte a tornát.

Hozzászólások