Salakblog - Így juthat tovább Nadal az ATP-világbajnokságon
Így juthat tovább Nadal az ATP-világbajnokságon
Fotó: Europress/AFP

Így juthat tovább Nadal az ATP-világbajnokságon

Németh DánielNémeth Dániel
2019/11/15 14:16
Stefanos Tsitsipas már az előző körben biztosította elődöntős helyét a Londonban zajló ATP-világbajnokságon, egy hely azonban még kiadó a legjobb négy között. Hogy ez a már biztosan év végi világelső Rafa Nadal, a címvédő Sascha Zverev vagy a meglepetésre két vereséggel indító Daniil Medvedev lesz-e, a pénteki párharcok során derül ki. Íme, a lehetséges forgatókönyvek.

Jelenleg az Andre Agassi csoportban két 2-0-s győzelemmel álló Tsitsipas pályázik a legnagyobb eséllyel a csoportelsőségre, vagyis a Roger Federer elleni elődöntőre. Ehhez akár egy vereség is elegendő lehet a görög teniszezőnek, amennyiben az esti mérkőzésen Zverev - bármilyen arányban - legyőzi Medvedevet. Ha pedig Nadalt is megverné Tsitsipas, nincs miről beszélni, tökéletes mérleggel lépne az elődöntőbe. Ilyen értelemben tehát a görög a saját kezében tartja a sorsát, bár a motivált világelső ellen biztosan nem lesz könnyű dolga.

Ha kikap Nadaltól, Medvedev pedig legyőzi Zverevet, a csoport második helyén jutna tovább, és ebben az esetben összejönne egy Fedal a legjobb négy között.

EJSOOw_XkAA_zii.jpg Fotó: ATP

Nadalnak mindenképpen meg kell nyernie a találkozóját ahhoz, hogy legyen esélye a továbbjutásra. Ez azonban nem elégséges feltétel, a spanyolnak bíznia kell abban is, hogy a tornát két vereséggel nyitó Medvedev legyőzi Zverevet az utolsó csoportmeccsen. A helyzet már csak azért is érdekes, mert ha Nadal legyőzi Tsitsipast, azzal kiejti Medvedevet, az pedig erősen kérdéses, mennyire lenne motivált az orosz egy számára tét nélküli mérkőzésen. Vajon elegendő motivációt biztosít az ego, a pénzdíj és a 200 pont?

Az orosz teniszező egyébként csak egyetlen esetben juthat a legjobb négy közé: amennyiben Tsitsipas legyőzi Nadalt, ő maga pedig két szettben veri Zverevet. A címvédő német akár egy vereséggel is megszerezheti a csoport második helyét: abban az esetben, ha előtte Nadal elveszítette a Tsitsipas elleni mérkőzést, az is elég, ha a német legalább egy szettet fog Medvedev ellen. Másképp fogalmazva: a továbbjutásért küzdők közül Zverev az egyetlen, akinek nem kell számolgatnia, ha megnyeri a saját mérkőzését.

A lehetséges forgatókönyvek az Andre Agassi csoportban

-Ha Nadal és Medvedev győz:

1. Nadal
2. Tsitsipas

-Ha Nadal és Zverev győz:
1. Tsitsipas
2. Zverev

-Ha Tsitsipas győz, Medvedev két szettben veri Zverevet:
1. Tsitsipas
2. Medvedev

-Ha Tsitsipas győz, Medvedev három szettben veri Zverevet:
1. Tsitsipas
2. Zverev

-Ha Tsitsipas és Zverev győz:
1. Tsitsipas
2. Zverev  
Hozzászólások