Salakblog - Idén jön a Borg/McEnroe film is
Idén jön a Borg/McEnroe film is
Fotó: a Borg McEnroe Facebook-oldala

Idén jön a Borg/McEnroe film is

Takács MártonTakács Márton
2017/05/19 18:47

A szeptembert a US Open miatt várták eddig a tenisz szerelmesei, idén kapunk két olyan filmet is, amire kíváncsiak lehetünk ősszel. Csütörtökön mutattuk meg a Nemek csatája (Battle of the Sexes) című film első előzetesét, mely Billie Jean King (Emma Stone) és Bobby Riggs (Steve Carell) 1973-as, egymás elleni mérkőzését veszi alapul.

Az Oscar-díjas Emma Stone lesz Billie Jean King | Hosszabbítás

Emma Stone idén februárban kapott Oscar-díjat a csodálatos La La Land c. film főszerepéért, és a következő filmjében is igen izgalmas szerepben láthatjuk majd, Billie Jean Kinget, korának egyik legjobb és legsikeresebb (összesen 39, 12 női egyéni, 16 női páros és 11 vegyes páros Grand Slam-győzelmet aratott) női teniszezőjét alakítja majd a Battle of the Sexes c. filmben.

Azóta megérkezett az első teaser a Björn Borg és John McEnroe közti legendás, 1980-as wimbledoni döntőt feldolgozó filmhez is. A svéd klasszist honfitársa, Sverrir Gudnason alakítja majd, míg az amerikai zsenit Shia LaBeouf formálja meg, mellettük feltűnik többek között a karakterszínészek svéd királya, Stellan Skarsgard is. Ezt a filmet is ősszel mutatják be az európai mozik.

A 37 évvel ezelőtti londoni finálét minden idők egyik legnagyobb mérkőzésének, sőt, egyesek a 20. század legemlékezetesebb sporteseményének tartják, a torna hivatalos youtube-csatornáján egy 26 perces összefoglalót láthatunk belőle. Borg 24 éves volt akkor és az volt zsinórban az ötödik wimbledoni döntője, addig mindegyiket megnyerte. A második kiemelt, 21 esztendős McEnroe-nak ez volt az első szereplése a torna utolsó fázisában. A partit végül öt játszmában, 1.6, 7:5, 6.3, 6:7 (16-18), 8:6-ra Borg nyerte meg. A negyedik szett rövidítésében McEnroe öt meccslabdát hárított.

Hozzászólások