Salakblog - Hosszabb fű
Hosszabb fű
Fotó: Europress/AFP

Hosszabb fű

Szántó PetraSzántó Petra
2014/07/07 16:19

2015-ben drasztikus változások következnek be a füvespályás szezonban. Már amennyire drasztikusan meg lehet változtatni egy mindössze négyhetes "szezont".

A változás abban nyilvánul meg, hogy picit meghosszabbítják a füvespályás tornák rendezésére alkalmas időszakot, ezáltal megnyúlik a Roland Garros és Wimbledon közötti nyúlfarknyi szünet, ami nem két, hanem három hét lesz.

Ennek megfelelően lesz új füvespályás torna is. Ilyen például a stuttgarti Mercedes Cup, mely eddig egy Wimbledon utáni salakos torna volt (egész pontosan jelen pillanatban még mindig az), jövőre viszont már füvön fognak ott teniszezni.

Salakosból füves borítást kreálni viszont nem egyszerű. Az átalakítás már most is zajlik, így három füves pálya már most játékra alkalmas. A szervezők ezt kihasználva az eheti salakos torna első napján rendeznek egy nyitóünnepséget, melynek során nem akárkikkel, hanem két korábbi wimbledoni bajnokkal avatják fel az új füves pályákat.

Ezek közül a legnagyobbat egyenesen "Grass Court Colosseumnak"  neveztek el, hiszen a hagyományos stadion lelátók helyett 600 tonna sziklából és kőből építették ki a pálya körüli nézőteret, melynek köszönhetően igazán különleges, kissé ókori hangulata lett a létesítménynek.

Mobil lelátó persze ma lesz, hiszen a nagy sztárok és legendák miatt sok nézőre számítanak.

A füves pályát, melyet a wimbledoni All England Club fűszakértői segítségével pontosan a wimbledoni mintára készítettek el, John McEnroe és Michael Stich fogják felavatni.

Ők nem éppen egy korosztály, így csak McEnroe pályafutása végén ismerték meg jól egymást, viszont együtt nyertek Wimbledont párosban, ami McEnroe utolsó nagy sikere volt.

Stuttgarti bemutató mérkőzésüket július 7-én, hétfőn délután 16 órától élőben közvetítjük az Eurosport 2-n.

Szponzorált tartalom
A Roland Garros eseményeivel kapcsolatos hírek támogatója a porsche logo
Hozzászólások