Salakblog - ¡Hola Rafa!
¡Hola Rafa!
Fotó:Europress/AFP

¡Hola Rafa!

Szántó PetraSzántó Petra
2014/09/30 20:11

Visszatért Rafa Nadal, és a vártnál jóval simábban nyerte meg első meccsét Richard Gasquet ellen, akit 78 perc alatt 6/4 6/0-ra győzött le a pekingi torna első fordulójában.

A 2005-ös tornagyőztes, tavalyi döntős Rafa 13 hét után tért vissza, immáron felépülve csuklósérüléséből, meccshiány okozta bizonytalanságnak nyomát sem mutatva.

A győztes meccs után ő maga is elégedett volt:

"Összességében elégedettnek kell lennem a játékommal, a csuklóm pedig közel 100%-os. Azután, hogy három hónapig egyetlen meccset sem játszottam, nagyon pozitív visszatérésnek számít, hogy egy olyan jó játékost győztem le, mint Richard. Jól játszottam, nem nagyon hibáztam. Elégedett vagyok a teniszemmel.

A győzelemnél és a vereségnél most sokkal fontosabb, hogy minél többet legyek pályán. Számomra most ez a kulcsfontosságú: minél többet játszhassak, minél több meccsem legyen. Jó hír, hogy legalább két meccsem már biztosan lesz itt Pekingben. Ez nagyon pozitív számomra. Mindent megteszek azért, hogy leglább három legyen.

A sorsolások nagyon nehezek az ilyen tornákon. Annyi jó játékos van, hogy minden forduló nehéz. Minden győzelem fontos számomra, de ebben a pillanatban nem az a legfőbb célom, hogy tornákat nyerjek itt Ázsiában. Csak napról napra haladok. Megpróbálom minden edzésen és meccsen a legjobbamat nyújtani, aztán meglátjuk, ezzel meddig jutok.

A mai nap nagyon fontos volt számomra: a nap, amikor visszatérhettem. Éreztem az emberek támogatását, és ez nagyon fontos dolog, amikor valaki újra versenyezni kezd. Boldog vagyok."   

Hozzászólások