Salakblog - Hiába Nadal és Djokovic, mérsékelt az érdeklődés az átalakított Davis-kupa iránt
Hiába Nadal és Djokovic, mérsékelt az érdeklődés az átalakított Davis-kupa iránt
Fotó: Europress/AFP

Hiába Nadal és Djokovic, mérsékelt az érdeklődés az átalakított Davis-kupa iránt

Kálmán LaciKálmán Laci
2019/11/06 16:08
Kevesebb, mint két hét és kezdődik a megújított Davis-kupa-döntő első kiírása. Kiderült, hogy nem minden halad a tervek szerint, a szervezők ugyanis elismerték, nem fogynak úgy a jegyek, mint arra előzetesen számítottak.

Az átalakított Davis-kupa döntője november 18. és 24. között 18 ország részvételével kerül majd sor, Madridban. A Nemzetközi Teniszszövetség (ITF) tavaly fogadta el a változtatásokat, köztük azt, hogy a Kosmos nevű vállalat fő befektetőként beszálljon a sorozatba. A Barcelona futballistája, Gerard Piqué által alapított cég a tervek szerint 3 milliárd dollárral támogatja majd a versenyt a következő 25 évben.

A kifogástalan pénzügyi háttér ellenére azonban a szervezők korántsem elégedettek mindennel. A jegyek például jóval kevésbé fogynak, mint tervezték. A versenyt 25 blokkban bonyolítják majd le, és a november 5-i adatok szerint ezek közül mindössze 9-re sikerült a jegyeknek legalább az 50%-át eladni. 

"A délutáni programmal, valamint a péntektől vasárnapig terjedő időszakkal elégedettek vagyunk" - mondta a Kosmos szóvivője. "A délelőtti időszakkal, és a verseny korábbi fázisaival azonban vannak gondjaink, de ezzel más tornák is így vannak. Kapcsolatban vagyunk 17 nagykövetséggel azért, hogy a Spanyolországban élő nemzetközi közösségeket megmozgassuk. Elfogadható árakat kínálunk. A legolcsóbb jegy 25 euróba kerül, amely összegért meg lehet nézni egy teljes összecsapást két ország között, azaz három mérkőzést."

A verseny helyszíne a Caja Magica Stadion lesz Madridban, mely a rangos májusi koedukált salakos versenynek is otthont ad. Ezt a tornát azonban fedett kemény pályán rendezik majd. Évente körülbelül negyedmillió ember látogat ki a versenyre; idén 278 ezer 110 néző volt kíváncsi a meccsekre, ami rekordnak számít. A helyszín tehát nem lehet oka DK iránti visszafogott érdeklődésnek. 

dk2.jpgFotó: Europress/AFP

Rafael Nadal és Novak Djokovic már jelezték, hogy biztosan ott lesznek, Roger Federer azonban nem vesz részt a tornán. Várhatóan Daniil Medvedev, Matteo Berrettini, Marin Cilic és Andy Murray is pályára lépnek majd.

A számos újdonság közül az egyik, hogy lesz nyitó- és záróünnepség is. November 18-án, hétfőn mások mellett Alan Walker, DJ indítja majd az eseményt, míg a vasárnapi döntő után Shakira, a Kosmos-alapító Piqué kedvese zárja majd a tornát.

Az első négy nap során rendezik a csoportküzdelmeket, összesen hat csoport lesz, mindegyikben három nemzet. A csoportgyőztesek mellett a két legjobb második (a megnyert meccsek, szettek és gémek alapján) kerül majd a legjobb nyolc közé, az egyenes kieséses szakaszba. 

ubitennis

Hozzászólások