Salakblog - Hewitt szerint Tomic megzsarolta és megfenyegette őt és családját
Hewitt szerint Tomic megzsarolta és megfenyegette őt és családját
Fotó: Europress/AFP

Hewitt szerint Tomic megzsarolta és megfenyegette őt és családját

Kálmán LaciKálmán Laci
2019/01/17 18:38

Bernard Tomic néhány nappal ezelőtt elég keményen nekiment az ausztrál Davis-kupa-csapat kapitányának, Lleyton Hewittnak. A korábbi világelső válasza néhány napot váratott ugyan magára, de végül megérkezett. Szerinte Bernie megzsarolta és fizikálisan megfenyegette őt és családját. 

A 26 éves, egykori wimbledoni negyeddöntős Tomic azzal vádolta Hewittot, hogy bizonyos játékosokat favorizál, valamilyen okból előnyben részesít a Davis-kupa-csapat összeállításakor. Figyelmeztette a kapitányt, hogy a legjobb ausztrál játékosok le fogják mondani a szereplésüket, és nem játszanak a válogatottban addig, amíg ő marad a főnök.

"Ez Lleyton. Megmondom őszintén, senki nem szereti már őt" - fogalmazott Tomic. "Remélem, el lehet mozdítani őt a helyéről, és lehet végre egy jó kapitányunk. Nick (Kyrgios), Thanasi (Kokkinakis) és én határozottan így gondoljuk."

A Tomic által említett két ausztrál játékos a nyilatkozat után cáfolta, hogy komoly problémája volna a kapitánnyal.

"Én és a családom is kaptunk fenyegetéseket tőle" - mondta Hewitt. "Verbális és fizikai fenyegetést is. Én pedig most húztam egy vonalat, rendben, akkor, amíg én vagyok a kapitány Bernie nem lesz tagja a DK-csapatnak. Nem hiszem, hogy bárki is próbálna segíteni, támogatni egy olyan valakit, aki így beszél, mint ő. Minden tavaly, a szabadkártyával kapcsolatos zsarolással kezdődött. Ő úgy gondolta, hogy neki ez jár. Ennek már bő egy éve."

A történet háttere, hogy Tomic nem kapott szabadkártyát a 2018-as Ausztrál Openre. Hewitt azonban a fenyegetésekkel kapcsolatban nem bocsátkozott részletekbe. 

tomic.jpg Fotó: Twitter

"Rendkívül csalódott vagyok, ugyanis Bernie-nek belül tudnia kell, hogy mennyi mindent tettem érte. Hogy mennyi időt szenteltem annak, hogy megpróbáljak fölépíteni köré egy csapatot, miközben ő mentálisan komoly gondban volt, nem beszélve a családi helyzetéről."

Hewitt azt is elmondta, hogy Tony Roche és ő megpróbáltak egy kulturális mércét fölállítani. Egy olyan normát, amely méltó a Davis-kupához, méltó Ausztráliához. Azonban Tomic és Kyrgios ennek nem tudtak megfelelni.

"Én mindössze azt kérem a srácoktól, hogy kötelezzék el magukat a sportág mellett, és dolgozzanak keményen hazájukért, Ausztráliáért. Nem csak a DK-hétvégéken, melyek száma ugye lecsökken az új rendszer miatt, hanem valamennyi versenyen, ahol csak rajthoz állnak. Egy csomó srác figyeli őket, úgyhogy nagyon nem mindegy, hogy ők milyen példát mutatnak nekik. Én boldogan segítek bárkinek, aki úgy érzi, szüksége van rá."

"Bernie-vel, ahogy láttam, az a legnagyobb probléma, hogy nem végzi el a szükséges munkát. Ezt láttam, amikor vele dolgoztam. Nem tudom, mi történt vele. Nem tudom, miért lett ilyen. Úgy gondolom, a neveltetésének nagy szerepe van ebben."

tomichewitt.jpg Fotó: Twitter

"Azt sajnálom a legjobban, hogy Bernie játssza a bohócot, hülyeségeket beszél, és ez a hír. Miközben itt vannak a többiek, akik mindent beleadnak és komoly meglepetéseket okoznak."

Hewitt valószínűleg Alex Bolt és Alexei Popyrin, két szabadkártyás ausztrál csütörtöki győzelmére gondolt. Mindketten ott vannak a harmadik körben, csakúgy, mint Alex de Minaur

viavia és via

Hozzászólások