Salakblog - Hewitt szerint De Minaur az ütőerejével is sokkolni fogja a mezőnyt 2019-ben
Hewitt szerint De Minaur az ütőerejével is sokkolni fogja a mezőnyt 2019-ben
Fotó: Europress/AFP

Hewitt szerint De Minaur az ütőerejével is sokkolni fogja a mezőnyt 2019-ben

Kálmán LaciKálmán Laci
2018/12/21 11:31

Lleyton Hewitt szerint rendkívül izgalmas teniszszezon elé nézünk. A korábbi világelső figyelmeztette Alex de Minaur riválisait, nehogy elkövessék azt a hibát, hogy alábecsülik a fiatal ausztrál ütőerejét. 

A 19 éves tehetség számára a szezon december 30-án, Brisbane-ben indul. A mester arra számít, hogy az idei sikerek nyomán a tanítványára kiemelt figyelem szegeződik majd. 

A tenisztársadalom elsősorban elképesztő sebességére, valamint a korábban Hewittra is jellemző mérhetetlen elszántságra és akaratra figyelt föl vele kapcsolatban. Tény, ez a két tulajdonság nagyban hozzájárult ahhoz, hogy előrejöjjön a világranglista 31. helyéig. 

Hewitt azonban hangsúlyozta, hatalmasat téved az, aki úgy gondolja, Alex tenisze csak abból áll, hogy kérlelhetetlenül elmegy minden labdáért, és kizárólag lábon próbálja megoldani a labdameneteket.

"Elképesztő ütőerő van benne. Láthattuk már, ahogy jó néhány ellenfelét leütötte a pályáról. Megtette ezt Frances Tiafoe-val a US Openen, és az utolsó pillanatig meccsben volt Marin Ciliccsel is."

"Az időzítése kivételes, a teljes testsúlyát bele tudja tenni az ütésekbe. Persze sok olyan dolog is van, melyekben még fejlődnie kell. Ezek részben maguktól kialakulnak majd, de bizonyos dolgokat nyilván megpróbálunk majd fölgyorsítani."

Hewitt szerint öröm együtt dolgozni Alex-szel, akiben nem meglepő módon egy kicsit önmagát is látja. 

"A legfontosabb vele kapcsolatban az, hogy elképesztő mennyiségű és minőségű munkát végez. Mindent megtesz, amit kell. Könnyű egy olyan valaki mentorának lenni, mint Alex."

"Olyan, mint egy szivacs. Nyitott mindenre, ami előrevivő lehet a pályafutására nézve. Rendkívül izgalmas a vele való közös munka."

A fonákja már régóta lenyűgöző, az idén a tenyerese is sokat fejlődött, és mivel időközben 183 cm magasra nőtt, a következő feladat, hogy a szerváján is javítsanak. 

"Már most sincs rossz szervája, de vannak még apróságok, melyeken dolgoznunk kell annak érdekében, hogy neki ne kelljen annyit kínlódnia az adogatásaival, mint amennyit nekem kellett."

via
Hozzászólások