Salakblog - Herbert és Mahut megcsinálta a karrier Grand Slamet
Herbert és Mahut megcsinálta a karrier Grand Slamet
Fotó: Europress/AFP

Herbert és Mahut megcsinálta a karrier Grand Slamet

Németh DánielNémeth Dániel
2019/01/27 10:06

Pierre-Hugues Herbert és Nicolas Mahut nyerte a férfi párosok döntőjét az Ausztrál Openen, miután 6:4 7:6(1) arányban legyőzték a 12. helyen kiemelt Henri Kontinen-John Peers duót. A francia kettős ezzel megszerezte az utolsó hiányzó Grand Slam-tornát, és nyolcadik párosként megcsinálta a karrier Grand Slamet.

Herbert és Mahut kezdte jobban a mérkőzést, az első két fogadójáték során összesen hat bréklabdát harcolt ki a francia duó, ám előbb Kontinen, majd Peers is megvédte adogatását, még ha nehézségek árán is. 4:4-nél viszont már semmi sem mentette meg a finn-ausztrál kettőst, így Herbert adogathatott az első szettért, amit minden probléma nélkül meg is oldott.

Hasonlóan szorosan alakult a folytatás is, sőt, Kontinens és Peers egyre inkább belejött a játékba, többször megvillantották azt a formát, ami döntőhöz segítette őket. Végül egyik páros sem tudott élni a bréklehetőségekkel, így ez a szett rövidítésben dőlt el, ahol viszont ismét a franciák kerültek fölénybe, Kontinen kettős hibáját követően három meccslabdához jutottak, majd Herbert egy fonákkal eldöntötte a finálét.

Herbert és Mahut 2015-ben kezdett el együtt párosozni, épp az Ausztrál Openen. Azon a tornán végül döntőig meneteltek, ezzel megalapozva a további együttműködést. Abban a szezonban US Open-bajnokok lettek, egy évvel később behúzták Wimbledont, tavaly pedig megnyerték a Roland Garrost, nem mellesleg 2017-ben Davis-kupa-címhez segítették Franciaországot.

Vagyis mostani sikerükkel megcsinálták a karrier Grand Slamet, nyolcadik párosként.

"Itt kezdtünk 2015-ben, ez volt az első közös tornánk, és döntőbe jutottunk. Egyetlen meccsel maradtunk le a trófeáról, de akkor még nem tudtuk biztosan, eljutunk-e valaha döntőig. Most mégis itt vagyunk, és együtt megnyertük az összes Grand Slamet. Nem is tudom, mit mondjak. Kösz, hogy megosztottad velem a pályát, nagy élmény veled játszani" - nyilatkozta Herbert.

Hozzászólások