Salakblog - "Haver, vissza akarok kerülni a Davis-kupa-csapatba" - írta Kyrgios a kapitánynak, Hewittnak
"Haver, vissza akarok kerülni a Davis-kupa-csapatba" - írta Kyrgios a kapitánynak, Hewittnak
Fotó: Europress/AFP

"Haver, vissza akarok kerülni a Davis-kupa-csapatba" - írta Kyrgios a kapitánynak, Hewittnak

Kálmán LaciKálmán Laci
2019/10/23 09:30
Nick Kyrgios és Ausztrália Davis-kupa kapitánya, Lleyton Hewitt kapcsolata nem volt mindig problémamentes. Úgy tűnik azonban, hogy a felhők elvonultak, ugyanis a lobbanékony ausztrál visszakerült a válogatottba.

Kyrgios 2018. februárjában képviselte legutóbb hazáját a DK-csapatban. Az azóta eltelt időszakban egyrészt sérülések hátráltatták, másrészt pedig nem igazán volt jóban a szövetséggel, annak is leginkább a kapitányával, Hewitt-tal. Az év elején nemtetszésének adott hangot a közösségi médiában, amiért Lleyton Alex de Minaurt támogatta, igaz, a posztot később törölte. Akkor az ausztrálok a bosnyákok ellen játszottak, és Nick végül nem került be a csapatba a hivatalos indoklás szerint azért, mert nem sikerült hoznia egy kulturális minimumot.

Noha a kapcsolatuk nem volt mindig felhőtlen, később sikerült megtalálniuk a közös hangot. Kyrgios írt egy üzenetet Hewittnak, hogy szeretne visszatérni a csapatba. Ezt követően megkezdődtek a béketárgyalások, és rendezték is a nézeteltéréseket.

"Kaptam egy üzenetet tőle" - mesélte Hewitt. "Azt írta, 'haver, vissza akarok kerülni a csapatba'. Az a jó, hogy kiváló a kapcsolata a többi játékossal, így igazából csak rajta múlik, hogy akar-e csatlakozni vagy sem, és hajlandó-e azt csinálni, amit kell. Ami engem illet, szívesen látom a csapat tagjaként."

nicklleyt2.jpg Fotó: Europress/AFP

Kyrgios egyébként jelenleg hat hónapos próbaidőn van a touron mutatott viselkedése miatt. Ha ez idő alatt bármilyen komolyabb kihágást elkövet, eltilthatják 16 hétre, valamint 25 ezer dollárnyi bírság megfizetésére is kötelezhetik. A büntetés kiszabására azért került sor, mert Cincinnatiben több ízben is megsértette a magatartási szabályzatot. 

Az ausztrál jól ismert heves vérmérsékletéről, ahogy arról is, hogy nem szokta véka alá rejteni a véleményét a játékostársakkal, például Novak Djokoviccsal kapcsolatban. Hewitt azonban úgy véli, hogy Nick viselt dolgai nem befolyásolhatják a DK-csapattagságát. 

"Nick más karakter, mint a többiek, én ezt megértem, és nem is akarok minden játékost egy skatulyába tenni" - folytatta Hewitt. "Más sportágban is tudni kell kezelni a különböző személyiségeket, a teniszben sincs ez másként. Én jól ismerem őt, és eddig a Davis-kupában mindig azt tette, amit kell. Része a csapatnak, nem csinál semmi rosszat, és buzdítja a többieket. A csapat tagjaként mindig a legjobb oldalát látjuk."

Kyrgios 2013 óta kilenc DK-találkozón volt ott a csapatban. Összesen tizenöt mérkőzést játszott, melyek közül kilencet megnyert. Ott volt a 2017-es Belgium elleni elődöntőben is, melyet végül 3-2 arányban elvesztettek. 

nicklleyt3.jpg Fotó: Europress/AFP

A tehetségét senki sem vitatja, ám mostanság vállsérüléssel bajlódott. Hewitt azonban úgy véli, Nick bevethető állapotban lesz a november 18-án kezdődő sorozatra.

"A Laver-kupa után voltak kisebb gondjai a vállával, ezeken most már nagyobbrészt túl van, de még ki kell hagynia néhány hetet. Úgy érzi, ha most játszana, azzal veszélyeztetné a szereplését a Davis-kupában. Fel is hívott ezzel kapcsolatban, és úgy döntöttünk, ez a jó megoldás. Meccshiánnyal érkezik majd Madridba, de szerencsére ő az a fajta a játékos, aki egyből fel tud pörögni, amikor kell. Sok mindent most próbálunk ki majd először ebben a formátumban, de, ha van valaki, akihez ez az egész passzol, akkor az ő."

Ausztrália egyébként a D csoportba került Belgiummal és Kolumbiával együtt. Kyrgios mellett Alex de Minaur, Jordan Thompson, John Millman és a páros-specialista, John Peers alkotják majd a válogatottat. 

ubitennis

Hozzászólások