Salakblog - Halep megvédte címét Madridban
Halep megvédte címét Madridban
Fotó: Europress/AFP

Halep megvédte címét Madridban

Kálmán LaciKálmán Laci
2017/05/14 09:00

Simona Halep az első teniszezőnő Serena Williams óta, aki címet tudott védeni Madridban. A román lány egy kőkemény háromszettes fináléban 7:5, 6:7, 6:2 arányban győzte le Kristina Mladenovicot, akinek ez volt pályafutása első döntője kiemelt premiertornán.

Az első két játszma rendkívül szoros csatát hozott, és csak néhány pont döntött az egyik, illetve a másik játékos javára. A francia lány ráadásul úgy harcolta ki a döntő szettet, hogy jól láthatóan hátproblémákkal küszködött.

A meccs feszültségét és Halep frusztrációját mutatja az az eset, amikor - természetesen nem szándékosan - de a román lány pont úgy vágta földhöz dühében az ütőjét, hogy az pont a labdaszedő útját keresztezte. Meg is kapta ezért a maga figyelmeztetését.

A harmadik kiemelt a döntő szettben játszotta a legjobb teniszét, és végül 2 óra és 43 perc alatt bedarálta Mladenovicot. Halep négy éven belül harmadszor jutott döntőbe Madridban. 2014-ben még kikapott Sharapovától, tavaly azonban már megverte Cibulkovát a döntőben, idén pedig megvédte címét. Ezt utoljára Serena tette meg 2013-ban.

Halep legutóbbi 25 salakos meccséből 22-t megnyert. Így ha szigorúan csak a borításon elért eredményekből indulunk ki, akkor mindenképpen őt kell tekintenünk a Roland Garros egyik esélyesének.

"Nagyszerű érzés, hogy sikerült megvédenem a címem Madridban" - mondta Halep, aki hétfőtől a negyedik helyre jön előre a világranglistán. "Megvan a játékom ahhoz, hogy nagy tornákat nyerjek, csak mentálisan is kiegyensúlyozottnak kell maradnom. Nem kezdtem jól az évet, de most visszajött az önbizalmam."

Mladenovic megerősítette, hogy fájdalommal játszott, de hozzátette, "Őszintén szólva csodálatos döntőt játszottunk, úgyhogy most nem akarok a hátproblémámmal jönni, hogy az lett volna az oka, hogy nem bírtam végig a meccset és nem tudtam nyerni."

Fotó: Twitter

A díjátadón azonban sajnos nem csak a két lány játszotta a főszerepet. Aktív résztvevő volt egy bizonyos Ilie Nastase is, akinek a jelenlétét Steve Simon, a WTA első embere "meggondolatlannak és elfogadhatatlannak" nevezte. Az egykori világelső román ellen ugyanis jelenleg is vizsgálat folyik a britek elleni Fed-kupa-meccsen történtek kapcsán.

"Nem lett volna szabad ott lennie a pályán. Csak az árnyékolta be ezt a napot, hogy meghívták, hogy vegyen részt a díjátadón. A vizsgálat lezárultáig ideiglenesen felfüggesztette őt az ITF, mi pedig visszavontuk az engedélyét a WTA-tornákra vonatkozólag. Meggondolatlan és elfogadhatatlan lépés volt a madridi szervezőktől, hogy ilyen fontos, hivatalos szerepet adtak neki." - nyilatkozta Simon.

Persze lehet, hogy a történtekben nincs is semmi meglepő, hisz a torna tulajdonosa egy bizonyos Ion Tiriac, aki Nastase honfitársa, jó barátja, és akivel együtt nyertek Garrost párosban 1970-ben.

Hozzászólások