Salakblog - Halep egy brutális fordítással elődöntős a Garroson
Halep egy brutális fordítással elődöntős a Garroson
Fotó: Europress/AFP

Halep egy brutális fordítással elődöntős a Garroson

Kálmán LaciKálmán Laci
2017/06/07 17:17

Jelena Ostapenko és Bacsinszky Tímea után Karolina Pliskova jutott harmadikként a legjobb négy közé a nőknél a Roland Garroson. A cseh lány két szoros szettben, 7:6, 6:4 arányban győzte le a francia Caroline Garciát.

Pliskova tavaly döntőt játszott a US Openen, a Garroson azonban eddigi öt kísérletéből még sosem jutott túl a második fordulón. Vele szemben ott állt Garcia, a franciák egyetlen, még állva maradt reménysége. Iszonyúan küzdött, és sikerült is rövidítésre mentenie a játszmát a cseh lány ellen, ott azonban már nem sok esélye volt. A második szett is szorosan alakult, de a fordítás valahogy nem volt benne a levegőben. Pliskova végül meg is oldotta kettőben.

Simona Halep elképesztő fordítást hajtott végre a negyedik elődöntős helyért vívott meccsen Elina Svitolina ellen. Az ukrán hozta az első szettet és 5:1-re vezetett a másodikban is, a román lánynak innen sikerült visszajönnie, majd fordítania. 3:6, 7:6, 6:0 lett a vége.

Második szett 1:5-nél Halep megnyerte a soron következő öt játékot, a tie-breakben pedig meccslabdát is hárított, majd kiharcolta a döntő játszmát. Ott aztán már nem volt megállás, és bedarálta a megtépázott idegrendszerű Svitolinát.

Pliskova és Halep egymás ellen vívják majd az elődöntőt, melynek a fináléba kerülésen túl a világelsőség is a tétje. Amennyiben a cseh nyeri kettejük csatáját, a döntő eredményétől függetlenül átveszi az első helyet a WTA-rangsorban.

Hozzászólások