Salakblog - Hajszál híján
Hajszál híján

Hajszál híján

Szántó PetraSzántó Petra
2010/01/07 15:35

Először is, minden elismerésünk Melindáé, amiért így játszott.

Justine Henin visszatérése óta ezen a meccsen volt a leghullámzóbb, a leginkább verhető. Petrova és Karantancseva ellen jóval stabilabban játszott, magabiztosabban szervált, és ellenük nem volt olyan komoly hullámvölgye, mint Melinda ellen a második szettben.

Egy Serena biztosan, egy top 10-es játékos lehet, hogy megfogta volna ma, lehet, hogy a tie-breaket Melinda játszahtta volna jobban, lehet, hogy az a labda tényleg jó volt, lehet, hogy kevesebb kettőshibával az első szett is szorosabb lett volna, lehet, hogy ha Henin picit jobban játszik a második szettben, akkor kettőben nyert volna, de most nem ez a lényeg.

A lényeg az, hogy Henin klasszis játékos, akit még most is nehéz megverni, Melinda mégis remekül csinált néhány dolgot.

- Az adogatás szempotjából borzalmas első szett után nem zuhant össze, és nagyon összeszedte magát.

- A második játszmában minden elemében hatalmasat javult a játéka.

- Nagy nyomást tudott helyezni Heninre, elérte, hogy a belga percekig szinte értékelhetetlenül játsszon, ezalatt kihasználta a lehetőségeit.

- Nem engedte vissza Henint a második szettbe, három bréklabdát is hárított, mentálisan erős maradt a fontos pontoknál.

- A harmadik szettben extraklasszis játékkal jött vissza 1-4-ről, úgy, hogy akkor Henin is csúcsformában játszott. Gábor azt mondta erre, hogy a harmadik szett elején g*ci jó tenisz volt, pedig ilyet ritkán mond női meccsekre, és persze nem is beszél ilyen csúnyán. :D

- 5 meccslabdát hárított Henin ellen.

Összességében szakmai szempontból biztató, hozzáállás szempontjábl pedig kifejezetten példaértékű meccset láttunk Melindától, és reméljük, hogy a vereség ellenére ez a meccs, és az Henintől elsőként ellopott szett messze repíti majd Melindát ebben az évben.

A csaknem két és fél órás csata ellenére rögtön repítette, méghozzá egyenesen a páros döntőbe, amiért külön gratula!

czink1

Hozzászólások