Salakblog - "Ha Federer velem dolgozott volna, pozitív lenne a mérlege Nadal ellen"
"Ha Federer velem dolgozott volna, pozitív lenne a mérlege Nadal ellen"
Fotó: Europress/AFP

"Ha Federer velem dolgozott volna, pozitív lenne a mérlege Nadal ellen"

Kálmán LaciKálmán Laci
2018/12/18 18:44

Novak Djokovic stratégiai elemzője, Craig O’Shannessy azt a fölöttébb ambiciózus nyilatkozatot tette a Tennis Italiano nevű szakportálnak, hogy Roger Federer sokkal eredményesebb lehetett volna Rafael Nadal ellen, ha a svájci vele dolgozott volna pályafutása legnagyobb részében.

A spanyol jelenleg 23-15 arányban vezeti kettejük mérlegét. Látható tehát, hogy bár a legutóbbi öt meccsüket Federer nyerte, Rafa fölénye még így is jelentős. 

O’Shannessy úgy véli, hogy ha a svájci alkalmazta volna őt stratégaként, a spanyol nem tudott volna dominanciát fölépíteni vele szemben.

"Ha Federer velem dolgozott volna, most pozitív lenne a Nadal elleni mérlege. Ebben 200 százalékig biztos vagyok."

Az ausztrál származású edző-újságíró jelenleg a világelsőséget visszaszerző Novak Djokovic stratégiai elemzőjeként dolgozik. A szerb könyökműtétjét követően brutális nyarat és őszt produkált, győzött Wimbledonban és a US Openen is. O’Shannessy úgy gondolja, ebben nagy szerepe volt annak, hogy Nole rendkívül eredményesen játszotta meg a rövid labdameneteket.

fedal.jpg Fotó: Europress/AFP

"Mindenki arról beszél, hogy milyen jó a hosszú ütésváltásokban. Ez igaz, de a három-négy ütéses labdamenetekben nem pusztán jó, hanem ő a király. Szorosan együttműködöm Marian Vajdával, ő ugyanis pontosan tudja, mik Nole erősségei, de maximálisan tisztában van az ellenfelekkel is."

Azt azért sajnáljuk, hogy O’Shannessy nem árult el részleteket arról, milyen stratégiával küldte volna pályára Federert Nadal ellen hosszú éveken keresztül. Főleg salakon.

A fönti nyilatkozat ugyanis akkor lett volna igazán értékes, ha a szakember a hogyanról is beszélt volna. 

Hozzászólások