Salakblog - Györe Laci: "Szeretném, ha a szüleim ma este büszkék lennének rám odafönn"
Györe Laci: "Szeretném, ha a szüleim ma este büszkék lennének rám odafönn"
Fotó: Europress/AFP

Györe Laci: "Szeretném, ha a szüleim ma este büszkék lennének rám odafönn"

Kálmán LaciKálmán Laci
2019/02/24 17:20

Györe Laci ma este élete első ATP-döntőjére készül Rióban. A vajdasági fiú Aljaz Bedene legyőzését követően jutott be a fináléba, ahol ellenfele a fiatal kanadai, Felix Auger-Aliassime lesz.

Bár győzött, az elődöntő mégsem úgy alakult a számára, mint ahogy azt tervezte. Bedene jobb lába ugyanis megsérült, nem tudott kiállni az összecsapásra, így Györe játék nélkül jutott tovább.

"Nem így akartam bejutni a döntőbe. Remélem, Aljaz minél előbb rendbe jön" - mondta a világranglista 90. helyén álló 23 éves zentai fiú, aki szettveszteség nélkül jutott be a fináléba.

Györe kőkeményen dolgozik, borzasztóan motivált és szeretne sikeres lenni. Természetesen boldog, hogy ott lesz a mai döntőben, ugyanakkor végtelenül szomorú, hogy a szülei, akik mindketten rákban hunytak el, ezt a pillanatot már nem érhették meg.

"Nagyon nehéz 23 évesen a szüleim nélkül. Ugyanakkor nagyon hálás vagyok nekik mindenért, amit értem tettek. Azt szeretném, hogy ma büszkék legyenek rám odafönn."

györe2.jpgFotó: Europress/AFP

A szülei biztos, hogy már most büszkék rá, hisz mérhetetlen elszántsággal küzd a céljaiért. Arról nem beszélve, hogy az első fordulóban ő ejtette ki Dominic Thiemet. Döntőbéli ellenfeléről, a szintén az első trófeájára hajtó fiatal kanadairól, a következőket mondta:

"Elképesztően jól játszik, borzasztóan agresszív, úgyhogy biztos, hogy iszonyú kemény meccs lesz. Én mindenesetre készen állok, és megpróbálom majd a legjobbat kihozni magamból."

A Rio Open döntője magyar idő szerint este 9-kor kezdődik majd. 

via

Szponzorált tartalom
A Roland Garros eseményeivel kapcsolatos hírek támogatója a porsche logo
Hozzászólások