Salakblog - Gustavo Kuerten: Rafának és Rogernek ismét megoldást kell majd találnia Novak legyőzésére
Gustavo Kuerten: Rafának és Rogernek ismét megoldást kell majd találnia Novak legyőzésére
Fotó: Europress/AFP

Gustavo Kuerten: Rafának és Rogernek ismét megoldást kell majd találnia Novak legyőzésére

Kálmán LaciKálmán Laci
2018/11/21 11:21

A háromszoros Roland Garros-bajnok Gustavo Kuerten úgy véli, Novak Djokovic dominálni tudja majd a 2019-es szezont Rafael Nadallal és Roger Federerrel szemben. 

"Kétség nem férhet hozzá, hogy ebben az évben Djokovic küldte a leghatározottabb üzenetet a többiek számára. Mélyen volt, nagyon sokféle nehézséggel kellett megküzdenie, de visszatért. Ő az, aki leginkább készen áll a győzelmekre."

"Úgy gondolom, egyértelmű garanciát kaptunk arra, hogy a következő három-négy évben ő lesz a főhős, ő lesz a bajnok, akinek a legyőzésére Rafának és Rogernek ismét megoldást kell majd találnia."

"Erre természetesen megvan a sansz, de jelenleg Novaknak nagyon fut a szekér. Ráadásul ugye neki van a legnagyobb esélye arra, hogy a következő években végigjátssza a teljes szezont. Úgy tűnik, hosszú ideig képes lesz még nagy győzelmeket aratni."

"Tudom, hogy Rafa sérült, és őszintén szólva nem tudom, mennyire komoly a dolog. De abban biztos vagyok, hogy mindent megtesz majd azért, hogy visszatérjen a legjobb teniszéhez. A csapatának jobban oda kell majd figyelnie a programja összeállítására."

Gugát természetesen arról is kérdezték, hogy mi mindennel foglalkozik mostanában.

"Nagyjából mindennel. Elsősorban édesapa vagyok, ezt tekintem az első számú feladatomnak. Persze megpróbálok a tenisz közelében is maradni, és minél több brazil játékost is eljuttatni a tourra."

Visszatérve a jelenlegi nagyokra, Nadal a tervek szerint Brisbane-ben kezdi majd a szezont, csakúgy mint Andy Murray, Grigor Dimitrov, Nick Kyrgios és még sokan mások. Djokovic Dohában, míg Federer a Hopman-kupán nyitja majd az évet.

via
Hozzászólások