Salakblog - Graf szerint Clijsters komoly kihívás elé néz, de úgy tűnik, ő ezt már alig várja
Graf szerint Clijsters komoly kihívás elé néz, de úgy tűnik, ő ezt már alig várja
Fotó: Europress/AFP

Graf szerint Clijsters komoly kihívás elé néz, de úgy tűnik, ő ezt már alig várja

Kálmán LaciKálmán Laci
2019/10/25 09:55
Ahogy arról mi is beszámoltunk, hét év távollét után Kim Clijsters visszatér a WTA-Tourra. A 22-szeres egyéni Grand Slam-bajnok Steffi Graf szerint a korábbi belga világelső nem akármilyen kihívás elé néz.

Graf egy afféle figyelmeztető üzenetet küldött a visszatérésére már javában készülődő Clijstersnek. A négyszeres egyéni GS-bajnok belga 2007-ben egyszer már visszavonult, majd két év távollét után 2009-ben visszatért a mezőnybe, ráadásul egy US Open-győzelemmel. Egy rendkívül sikeres visszatérést követően 2012 végén döntött úgy, hogy végleg abbahagyja.

A 'soha ne mondd, hogy soha' mondást szem előtt tartva Kim úgy döntött, hogy kipróbálja magát a jelenlegi mezőnyben is. Graf a várható kihívásokra figyelmeztette a 36 éves bajnoknőt.

"Nagyon jó lesz őt újra a pályán látni" - mondta Graf. "Úgy vélem, komolyan kell hinnie abban, hogy ismét versenyképes tud lenni, különben nem hozta volna meg ezt a döntést."

"Úgy értem persze, nem tudom, mik a céljai. De, ha valaki olyan magas szinten teniszezett, mint ő, és még egyszer vissza akar térni, annak tudnia kell, hogy mindez mivel jár. Tudnia kell, mit vállal."

"Azt feltételezem, hogy hisz abban, hogy eredményeket tud majd elérni. Mindenképpen nagyon jó lesz majd őt újra látni, és érdekes lesz, milyen szinten fog tudni versenyezni."

"Nehéz dolog ez, ha az ember évekig távol volt a sportágtól. Családja van, gyermekei, de láttunk már olyat néhányszor, hogy ez jól működik. Mindenképpen nagy kihívás lesz a számára, de úgy tűnik, ő már nagyon várja."

kim.jpg Fotó: Europress/AFP

A WTA illetékesei azt mondták, hogy korábbi világelsőként Kim korlátlan számú szabadkártyára jogosult, azonban minimum három tornán játszania kell ahhoz, hogy feliratkozhasson a ranglistára. 

"A sport szeretete még mindig megvan bennem" - mondta Clijsters, amikor bejelentette a visszatérését. "A kérdés az, hogy képes leszek-e eljutni arra a szintre, ahová szeretnék." 

"Úgy érzem, bizonyítanom nem kell semmit, ugyanakkor szeretném kihívás elé állítani magam, és szeretnék újra versenyképes lenni. Ez az én maratonom. Ez az, amire azt mondom, oké, gyerünk próbáljuk meg."

Daily Express

Hozzászólások