Salakblog - Goffin vb-résztvevő, DelPónak egy győzelem hiányzik
Goffin vb-résztvevő, DelPónak egy győzelem hiányzik
Fotó: Europress/AFP

Goffin vb-résztvevő, DelPónak egy győzelem hiányzik

Kálmán LaciKálmán Laci
2017/11/03 12:03

Azzal, hogy csütörtökön David Goffin vereséggel ugyan, de kvalifikálta magát, már csak egy hely kiadó a londoni világbajnokság nyolcas mezőnyében. Fontos meccs vár pénteken Juan Martín del Potróra. Ha ugyanis az argentin legyőzi John Isnert, biztosan övé lesz az egyetlen kiadó hely.

DelPo csütörtökön 7:5, 6:4 arányban megverte Robin Haasét a párizsi nyolcaddöntőben, amivel a 20. győzelmét aratta az elmúlt 24 meccsén. Ezzel egy lépésre került attól, hogy ott lehessen az idén az O2 Arénában.

Goffin lett a hetedik londoni résztvevő, aki annak ellenére, hogy sima kettőben kikapott Julien Benneteau-tól, kvalifikálta magát Londonra. Ehhez az kellett, hogy Jack Sock néhány óra múlva megverje Lucas Pouille-t.

"Jobban örültem volna, ha győzelemmel sikerül kivívnom a részvételt, ráadásul Lucas a barátom... Ettől függetlenül természetesen boldog vagyok" - mondta Goffin. "Minden játékos álma, hogy ott lehessen a vb-n. Ráadásul ez nekem most sikerült először, úgyhogy már alig várom."

Socknak egyébként halvány esélye van még Londonra. A kijutásához az kellene, hogy megnyerje a Párizs Masterst, DelPo pedig kikapjon ma a negyeddöntőben. Abban a negyeddöntőben, ahol John Isner lesz majd az ellenfele, az amerikai ugyanis hatalmas csatában, 7:6, 5:7, 7:6 arányban legyőzte Grigor Dimitrovot az előző körben.

Kettejük negyeddöntőjén tehát rettentő sok múlik. Amennyiben DelPo győz, úgy kiüti Isnert és Sockot is a versenyből, valamint Pablo Carreno Busta elé kerül a pontversenyben. Ez a helyzet akkor vált egyértelművé, amikor Marin Cilic csütörtök este megverte az akkor még szintén versenyben lévő Roberto Baustista Agutot.

delpo

Fotó: Europress/AFP

"Ez így extra motivációt jelent a számomra" - nyilatkozta Del Potro. "Óriási meccs vár rám a következő körben a londoni kvalifikációért. Nagyon szeretnék ismét kijutni a vb-re, fantasztikus lenne, ha sikerülne. Úgyhogy ez a derbi hatalmas kihívást  jelent a számomra."

Érdekesség, hogy Rafael Nadal három szettre kényszerült Pablo Cuevas ellen, de végül nyert, így a kvalis Filip Krajinoviccsal mérkőzhet majd a negyeddöntőben. Dominic Thiem pedig továbbra sincs élete formájában, tegnap két szettben kapott ki Fernando Verdascótól.

via
Hozzászólások