Salakblog - A top 10-es teniszező őrült éjszakája egy függősátorban, 300 méterrel a föld fölött
A top 10-es teniszező őrült éjszakája egy függősátorban
Fotó: Europress/AFP

A top 10-es teniszező őrült éjszakája egy függősátorban, 300 méterrel a föld fölött

Kálmán LaciKálmán Laci
2020/05/14 13:19
David Goffin lassan tíz éve van ott a tenisz élvonalában, és ez idő alatt sok izgalmas kalandban volt része. Mind közül alighanem az volt a legőrültebb, amikor egy sziklán töltött egy éjszakát, nagyjából 300 méteres magasságban. 

Goffin két és fél éve dolgozik erőnléti edzőjével, Fabien Betrand-nal, aki egyebek mellett arról ismert, hogy szeret meglehetősen eredeti, formabontó módszerekkel dolgozni. 

"A legőrültebb dolog, amit együtt csináltunk, hogy fönn aludtunk egy sziklán a Verdon-kanyonban, egy függősátorban" - mesélte Goffin. "Ez tulajdonképpen egy kétszemélyes, kifeszített kis ponyva, ami merőleges a sziklára. Biztonságban voltunk, hisz megfelelően rögzítettek minket, de a lábunk a levegőben lógott 200-300 méteres magasságban. Nagyszerű éjszaka volt."
"A dolog célja az volt, hogy egy kicsit kitoljuk a határainkat. Egyáltalán nem könnyű, hisz elég para, amikor megszunnyadsz egy kicsit, utána meg felriadsz és összerezzensz, hogy mégis hol a bánatban vagy. Aztán megfordulsz és látod, hogy csak lebegsz a levegőben jóval a föld fölött. Hihetetlen élmény volt."

Két lány egy függősátorbanKét lány egy függősátorban.Fotó: hln.be

Goffin egyébként múlt hétfőn kezdte újra az edzéseket, aminek természetesen nagyon örül.

"Jó volt újra labdába ütni, azok után, hogy hét hétig még csak ütőt sem fogtam a kezemben. Sosem volt még olyan, hogy ennyi ideig ne lépjek pályára. Rendkívül izgatott voltam, ugyanakkor baromi fura is volt az egész, és hirtelen azt sem tudtam, mi mindent pakoljak a hátizsákomba. Edzésre menet azon agyaltam, hogy elfelejtettem-e valamit. Kellett egy kis idő, hogy megszokjam a pályát, de aztán szépen ráéreztem mindenre."

A világranglista-tizedik belga részt vesz a Patrick Mouratoglou által kezdeményezett, május 16-án kezdődő Ultimate Tennis Shodown elnevezésű eseményen.

"Ez egy olyan torna lesz, amelyet Mouratoglou akadémiáján rendeznek meg öt hétvégén keresztül. Mások mellett Lucas Pouille, Alexei Popyrin és Benoit Paire is vállalták a játékot zárt kapuk mögött. Jó, hogy újra van valamiféle verseny."

A tornát természetesen különleges biztonsági intézkedések mellett bonyolítják le. Ezekről Mouratoglou beszélt még korábban. 

"Mindenkit letesztelünk, ezután valamennyi játékos karanténba vonul két hétre, majd jön egy újabb teszt. A mérkőzéseket nézők nélkül bonyolítjuk, sőt, még edzők és családtagok sem lehetnek jelen. A játékosok ellentétes oldalon cserélnek térfelet. A labdaszedők kesztyűt viselnek majd, és minden játékosnak lesznek saját jelölésű labdái. A meccseket közvetítjük majd az interneten is."

hln.be

Hozzászólások