Salakblog - Fucsovicsnak a nyolcaddöntő jelentette a végállomást Sydneyben
Fucsovicsnak a nyolcaddöntő jelentette a végállomást Sydneyben
Fotó: Europress/AFP

Fucsovicsnak a nyolcaddöntő jelentette a végállomást Sydneyben

HosszabbitásHosszabbitás
2019/01/09 11:13

A hetedik helyen kiemelt Fucsovics Márton két szettben kikapott szerdán a hazai közönség előtt szereplő John Millmantől a sydneyi keménypályás tenisztorna nyolcaddöntőjében.

A világranglistán karriercsúccsal 35. magyar játékos előzőleg egyszer találkozott az ATP-rangsorban 38. riválisával: 2017-ben az ilkleyi füves pályás versenyen a magyar teniszező nyert 6:3, 2:6, 6:1-re.

A 29 éves ausztrál eddigi legnagyobb sikere a negyeddöntős részvétel volt a tavalyi US Openen, ahol a 16 között nagy meglepetésre a 20-szoros Grand Slam-bajnok Roger Federert búcsúztatta.

A 26 éves nyíregyházi játékos - aki először jár Sydneyben - 1:2-nél elvesztette az adogatását, majd 4:1-es hátrányba került, s ekkor már 10 rontott ütésnél tartott, míg labdabiztosabb ellenfele csak 3-nál. Az újabb brék után a közönség által támogatott Millmannek 5:1-nél három szettlabdája volt, bár Fucsovics bátor játékkal szépített, 5:3-nál azonban riválisa már kiszerválta a 36 perces játszmát.

A második szett első játékában az ausztrál rögtön elvette Fucsovics adogatását, és bár a magyar visszabrékelhetett volna, 30-40-nél nem tudta kihasználni a lehetőséget, így Millman előbb 2:0-ra, majd 3:1-re elhúzott. A hazai játékos ellenfelével szemben stabilan szervált, tartotta brékelőnyét, és 5:4-nél le is zárta az összecsapást.

ATP 250-es torna, Sydney (589 680 dollár, kemény pálya)
egyes, nyolcaddöntő

Millman (ausztrál)–Fucsovics (magyar, 7.) 6:3, 6:4 

Stollár Fanny megnyerte első mérkőzését a melbourne-i ausztrál nyílt teniszbajnokság selejtezőjében. A világranglistán 124., 20 éves magyar játékos három szettben verte kínai ellenfelét (232.).

"Nem volt könnyű mérkőzés, az első meccs mindig nehéz, pláne úgy, hogy másfél hónapja játszottam utoljára. Nagyon ideges voltam, és ez rá is nyomta a bélyegét a játékomra az elején, de az a lényeg, hogy sikerült győzni" - mondta el az összecsapás után a Fed-kupa-válogatott Stollár Fanny, akinek a következő ellenfele a világranglista 174. helyén álló montenegrói Danka Kovinic lesz.

A főtáblára jutáshoz - amelyen ott található Babos Tímea, illetve Fucsovics Márton - még két mérkőzést kell nyerni.

Ausztrál Open, selejtező, női egyes, negyeddöntő
Stollár Fanny (magyar)–Yuxuan Zhang (kínai) 4:6, 6:4, 6:4

MTI

Hozzászólások