Salakblog - Fucsovics párosban kikapott, egyéniben Seppi ellen kezd Szófiában
Fucsovics párosban kikapott, egyéniben Seppi ellen kezd Szófiában
Fotó: Europress/AFP

Fucsovics párosban kikapott, egyéniben Seppi ellen kezd Szófiában

Schindler AndrásSchindler András
2019/02/06 09:19

Fucsovics Márton az Ausztrál Open után a szófiai keménypályás tenisztornán folytatja szereplését. A jelenleg a világranglistán 47. magyar játékos párosban már lejátszotta első mérkőzését a bolgár fővárosban, és Marius Copil oldalán két játszmában kikapott egy tajvani, indonéz kettőstől. Fucsovics egyéniben szerdán az olasz Andreas Seppi ellen kezd.

Marci kihagyta a Davis-kupát a németek ellen az ismert okok miatt, így egy extra hét pihenője volt a melbourne-i hazaérkezése után. Most viszont nagy feladat előtt áll Marci Szófiában, mivel egy éve a budapesti challenger-tornán az elődöntőig menetelt, így 29 pontot védenie kell a ranglistán. Nem lesz egyszerű az első forduló, mivel az idei évet rendkívül jól kezdő - Sydney-ben döntős - Andreas Seppi lesz az ellenfele. 

Fucsovics Marci számára idén már a pontvédés is fontos feladat, hiszen nagyon gyorsan kikerülhet a legjobb 50-ből is akár, sőt Babos Timi esetében láttuk milyen gyorsan valaki már a 100 körül találhatja magát egy rosszabb szereplés után. Szóval Marci előtt nehéz hét áll, mivel legalább a negyeddöntőig kellene jutnia, hogy ne veszítsen pontokat és akár előrébb is lépjen a ranglistán. Ahhoz, hogy ezt elérje Andreas Seppin és Yannick Madenen vezet az út, hogy majd esetleg az elődöntőért játszhasson valószínűleg Roberto Bautista Agut ellen.

Eredmény, páros, nyolcaddöntő:
Cseng-peng Hszie, Christopher Rungkat (tajvani, indonéz)-Fucsovics Márton, Marius Copil (magyar, román) 7:6 (7-4), 6:1

Hozzászólások