Salakblog - Fucsovics nem bírt Coriccsal, egyesben búcsúzott Melbourne-től
Fucsovics nem bírt Coriccsal, egyesben búcsúzott Melbourne-től
Fotó: Europress/AFP

Fucsovics nem bírt Coriccsal, egyesben búcsúzott Melbourne-től

HosszabbitásHosszabbitás
2019/01/17 08:11

Fucsovics Márton vereséget szenvedett a Melbourne-ben zajló ausztrál nyílt teniszbajnokság második fordulójában. A világranglistán 38. magyar játékos csütörtökön 2 óra 16 perces mérkőzésen, 3 játszmában kapott ki a 11. helyen kiemelt horvát Borna Corictól.

A párosban szerdán búcsúzott Fucsovics Facebook-oldalának beszámolója szerint a melbourne-i hőség miatt a gémek közötti szünetekben rendre előkerültek a jeges tömlők, és a játékosok frissítő masszázst, ápolást is kértek. A nyíregyházi teniszező az első szettben egy brékkel 3:2-re vezetett, ám nem tudta megtartani előnyét, amikor pedig a szettben maradásért szervált, újra kicsúszott a kezéből a játék - a játszmalabdánál kettős hibát ütve. A folytatásban hamar brékelőnybe került a világranglistán 12. Coric, ez elégnek bizonyult a játszma megnyeréséhez. A kikért ápolási szünet után a harmadik szettben Coric brékkel 2:1-re vezetett, amikor egyórás esőszünet következett. A visszatérést követően 5:4-nél Fucsovicsnak három esélye volt arra, hogy visszabrékeljen, de a kiélezett helyzetekben remekül összpontosító Coric a negyedik meccslabdáját kihasználva megnyerte a mérkőzést.

"Ez most nem sikerült, de megint sokat tanultam" - kezdte értékelését a magyar játékos. "Az első két játszmában nem játszottunk túl jól, sokat hibáztunk mindketten. Nem éreztem robbanékonynak magam, hogy gyors vagyok a pályán, gyors a lábam. Nem éreztem a labdát. Nem tudom, mi lehetett ennek az oka, mert mindent úgy csináltam, ahogyan szoktam. Mindent megpróbáltam, ittam egy kávét, hogy felpörögjek előtte. Ahogy visszajöttünk 1:2-nél a harmadik szettben, eleinte még kerestem kicsit a játékot, de sokkal felszabadultabban teniszeztem" - fejtette ki, majd elárulta, hogy a szünetben üzeneteket váltott Magyarországon tartózkodó edzőjével, Sávolt Attilával.

"Igazából nem tudott már nagy taktikát mondani, arra biztatott, hogy próbáljak felszabadultan játszani, élvezzem, engedjem el a kezem, ha megfordul, akkor megfordul. Nagyon jól jöttem vissza a játékba, intenzívebben mozogtam, stabilabb voltam hátulról. Ha úgy teniszeztem volna elejétől, mint a végén, akkor ez egy más meccs. Későn kapcsoltam rá. Kis szerencse jól jött volna" - vélekedett Fucsovics Márton, majd kitért az egészségi állapotára is: "Úgy érzem, a sérülésem nem annyira súlyos, a jobb combhajlítóm bekeményedett, meghúzódott kicsit. Kell egy kis pihenő, bennem volt még a keddi majd' 3 és fél órás meccs, meg a szerdai páros és ma is sokat kellett futni Coric ellen."

A pénteken kezdődő vegyes párosról - melyben Babos Tímeával indul - úgy vélekedett:

"Fel kell majd vennem a tempót, mert először játszom vegyest. Nagyon jó párom van és szerintem Timi fel fog pörgetni. Nem edzettünk eddig együtt, de ez nem lehet probléma, nagyon jól megértjük egymást. Megtanultam már az ilyen helyzeteket kezelni, hogy jön a következő verseny. Kicsit hátrébb csúszok a ranglistán, de még mindig top 50-es teniszező vagyok, máshol majd kijön a lépés. Továbbra is tartom, örülök, hogy ilyen játékosokkal játszhatok, ilyen játékosok ellen teniszezve fejlődhetek. Hosszú még az év, remélem, sok ilyen meccsem lesz, és remélem, hogy egyre többet fogok ilyenekből megnyerni" - tette hozzá.

A magyar élteniszező várhatóan veszít pozíciójából az ATP-rangsorban, mivel tavaly a nyolcaddöntőig jutott az Ausztrál Openen, ahol a későbbi bajnok Roger Federer állította meg.

Ausztrál Open, Melbourne (60 000 000 ausztrál dollár, kemény pálya)
férfi egyes, 2. forduló

Borna Coric (horvát, 11.)–Fucsovics Márton (magyar) 6:4, 6:3, 6:4

Babos Tímea és francia partnere, Kristina Mladenovic győzött a Melbourne-ben zajló ausztrál nyílt teniszbajnokság női páros első fordulójában csütörtökön. Babos párosban címvédőként indult Kristina Mladenovic oldalán, első ellenfelük a román Raluca-Ioana Olaru és a kazah Galina Voskoboeva volt, akiket két szettben, 1 óra 6 perc alatt győztek le.

"Nagyon stabil és jó mérkőzést játszottunk. Természetesen minden meccsen lehet tanulni, ma is voltak kisebb zökkenők, de ezekből is jól jöttünk ki. Úgy érzem, én kifejezetten jól játszottam, pedig jó ideje nem párosoztunk együtt" - nyilatkozta honlapján a magyar éljátékos.

Ausztrál Open, Melbourne, (60 000 000 ausztrál dollár, kemény pálya)
női páros, 1. forduló

Babos, Mladenovic (magyar, francia, 2.)–Olaru, Voszkobojeva (román, kazah) 6:0, 6:3

MTI

Hozzászólások