Salakblog - Fucsovics nagy csatát követően negyeddöntős Szófiában
Fucsovics nagy csatát követően negyeddöntős Szófiában
Fotó: Europress/AFP

Fucsovics nagy csatát követően negyeddöntős Szófiában

HosszabbitásHosszabbitás
2019/02/07 14:55

Fucsovics Márton küzdelmes, 2 óra 48 perces mérkőzésen a negyeddöntőbe jutott a szófiai, 524 ezer euró (166 millió forint) összdíjazású keménypályás tenisztornán.

Fucsovics (47.) és csütörtöki nyolcaddöntős ellenfele, a német Yannick Maden - aki a selejtezőből került a főtáblára - eddig egyszer találkozott egymással: tavaly a budapesti salakpályás tornán a rangsorban 121. rivális három játszmában győzött.

Szófiai mérkőzésük az első adogatójátéktól kezdve nagy csatát hozott, a magyar játékos három, Maden hat bréklabdát hárított, mielőtt eljutottak a rövidítésig. Itt Fucsovics 5-0-ra elhúzott, majd harmadik játszmalabdáját értékesítve, 66 percet követően előnybe került.

A második szett gyors brékváltással indult, de mivel a magyar teniszező - elsősorban a második szerváival - sokkal rosszabb arányban nyerte meg a labdameneteket, mint az első felvonásban, Maden még kétszer el tudta venni Fucsovics adogatójátékát, így 49 perc alatt egyenlített.

A döntő játékrész remekül indult magyar szempontból: a nyíregyházi játékos két brékkel 3:0-ra vezetett, ám 4:4-nél már egyenlőt mutatott az eredményjelző, elsősorban azért, mert Fucsovics rossz százalékban ütötte pályára az első adogatásait. A ranglista-47. teniszező ezt követően ismét elvette ellenfele adogatójátékát, így szerválhatott a mérkőzésért: Maden ekkor ugyan kiharcolt két bréklabdát, de a magyar játékos nem ingott meg, és második meccslabdáját kihasználva, 2 óra 48 perces csata végén továbbjutott.

Fucsovics a negyeddöntőben a negyedik helyen kiemelt, az ATP-rangsorban 18. spanyol Roberto Bautista Aguttal találkozik.

ATP 250-es torna, Szófia (586 140 euró, kemény pálya)
2. forduló (a nyolc közé jutásért)

Fucsovics Márton–Yannick Maden (német) 7:6 (7–3), 3:6, 6:4

MTI

Hozzászólások