Salakblog - Fucsovics Márton ott van Roger Federer kedvenc edzőpartnerei között
Fucsovics Márton ott van Roger Federer kedvenc edzőpartnerei között
Fotó: Europress/AFP

Fucsovics Márton ott van Roger Federer kedvenc edzőpartnerei között

Kálmán LaciKálmán Laci
2019/08/15 09:29
A gyakorlás tökéletessé tesz. Vagy legalábbis segít annak a közelébe jutni, kihozni magadból a legtöbbet. Egy teniszező esetében borzasztóan fontos szerepe van az állandó ütőpartneren kívül azoknak a játékosnak, akikkel a tornák ideje alatt edzeni tudnak.

Amikor Roger Federert kérdezték a témában, azt felelte, hogy ő a laza, nyugodt játékosokkal szeret együtt edzeni, akik tisztán ütik a labdát, és akikkel jól megérti magát a pályán kívül is. 

A svájci konkrét játékosokat is megnevezett, akikkel szívesen hangolódik a különböző versenyekre. 

Federer olyan nagy bajnokokkal is edzett már, mint Rod Laver vagy éppen Pete Sampras. A jelenleg aktív játékosok közül pedig Robin Haase, David Goffin, Jeremy Chardy, Diego Schwartzman és Fucsovics Márton nevét említette a kedvenc ütőpartnerei között. 


"Fontos, hogy egy jó fej srác legyen, valaki, aki játssza a teniszt" - mondta Federer, amikor a szempontjairól kérdezték. "Szeretek Robin Haaséval vagy Chardy-val játszani, vagy nem is tudom, Schwartzmannal, Goffinnel, de ott van Fucsovics is, akivel szintén rengeteget edzettem már."

"Olyan srácokról beszélek, akikkel jól kijövök a pályán kívül, akik tudnak egy kicsit poénkodni is edzés közben, és eléggé agresszíven és stabilan játszanak. Akikkel jót lehet dumálni meccsek előtt, alatt vagy után. Azért hozzáteszem, nem vagyok nagyon szőrszálhasogató ebben, vagy ilyesmi. Elég lazán állok a kérdéshez."


TennisNow

Hozzászólások