Salakblog - Fucsovics Márton hősiesen küzdött Bécsben, de végül nem bírta Karen Khachanov ellen 
Fucsovics Márton hősiesen küzdött Bécsben, de végül nem bírta Karen Khachanov ellen 
Fotó: Europress/AFP

Fucsovics Márton hősiesen küzdött Bécsben, de végül nem bírta Karen Khachanov ellen 

Szántó PetraSzántó Petra
2019/10/23 22:51
Hősies csatában, három játszmában kapott ki a mérkőzést végül feladni kényszerülő Fucsovics Márton a top 10-es Karen Khachanovtól a bécsi ATP 500-as férfi tenisztorna nyolcaddöntőjében. 

Tudtuk, hogy nem lesz könnyű dolga Fucsovics Mártonnak, hiszen Karen Khachanovnak volt miért visszavágnia: a két évvel ezelőtti Kopaszi-gáton játszott salakos mérkőzésük fájó tüske lehetett az orosz szívében, miközben Marci pályafutásának egyik legnagyobb sikere volt az a szenzációs meccs a Davis-kupa Világcsoportba jutásért vívott párharc során. 

Szórakoztató, jó hangulatú, fordulatos mérkőzést hozott bécsi találkozójuk, rengeteg magyar szurkoló előtt. Fucsovics szépen harcolt az első játszmában, az első brékhátrányból még sikerült is visszajönnie, ám Khachanov került játszmaelőnybe 6:3-al. 

A második szett elejétől Fucsovics még magabiztosabb lett, és ezúttal a fontos pontokat is ő nyerte, sikerült brékelőnybe kerülnie, majd a szett közelébe jutnia tetszetős, közönségszórakoztaó játékkal. Viszont a játszma kapujában megtorpant, hirtelen elveszítette adogatását, majd a térfélcserénél orvosi segítséget hívott. Két tablettát kapott be, majd visszatért a pályára, ez pedig kissé megzavarta az oroszt, aki végül adogatóként veszítette el a szettet, így Fucsovics kiegyenlített 6:4-el. 

A vélhető rosszulét miatt néha kissé szédelgősen mozgó magyar teniszező számára nem indult jól a döntő szett: bár látványosan küzdött, szép pontokat nyert, végül mégis elveszítette az adogatását, és ekkor úgy tűnt, kifogy a tank. A szett további részében minden adogatásért küzdenie kellett Fucsovicsnak, nem csoda, hogy előbb-utóbb duplabrékelőnybe került Khachanov. Ekkor a magyar játékos feladta a küzdelmet. 

A sérülés és a kényszerpihenő utáni visszatéréssel járó sorozatterhelés - a két selejtezős, és az első főtáblás meccs után ez már a negyedik mérkőzése volt rövid időn belül - végül megakadályozta Fucsovicsot a bravúros győzelem elérésében, ám a játék színvonala és sebessége biztató volt a jövőre nézve, az pedig mindenképpen előremutató, hogy egy remek szezont futó top 10-es játékost kényszerített óriási csatára Bécsben, a nyilvánvaló fizikai problémák ellenére is.  

A nap másik bécsi nyolcaddöntőjében a US Open elődöntős olasz Matteo Berrettini szoros, remek színvonalú meccsen, két tie-breakben győzte le a korábbi világbajnok bolgár Grigor Dimitrovot.

Eredmények nyolcaddöntő:
Khachanov (orosz, 2.)-Fucsovics 6:3, 4:6, 4:1-nél Fucsovics feladta
Berrettini (olasz, 3.)-Dimitrov (bolgár) 7:6 (7-5), 7:6 (7-1)
Hozzászólások