Salakblog - Fucsovics Marci visszatér a Davis-kupa csapatba
Fucsovics Marci visszatér a Davis-kupa csapatba
Fotó: Europress/AFP

Fucsovics Marci visszatér a Davis-kupa csapatba

HosszabbitásHosszabbitás
2019/08/05 18:54
Fucsovics Márton visszatér a Davis Kupa válogatottba. Döntése egyben azt jelenti, hogy Köves Gábor szövetségi kapitány csapata a legerősebb összeállításban léphet pályára az ukránok elleni, budapesti találkozón szeptemberben.

A legmagasabban jegyzett magyar teniszezőt az itthoni szurkolók pedig hosszú idő után, újra láthatják hazai pályán versenyezni.

"Szeretnék segíteni a csapatnak, hogy jövőre legyen esélyünk kijutni a 18 csapatos világbajnokságra és az olimpiai kvalifikáció is fontos szempont volt a döntésemben. A siker érdekében előre kell tekintenem és csak az előttem álló feladatokra koncentrálok "- mondta Fucsovics Márton a döntése hátteréről.

Nagyon örülünk Marci döntésének. A visszatérése mindenképp előrelépést jelent, és reméljük, hogy a közte és a szövetség közötti fennmaradó további nyitott kérdéseket is sikerül megnyugtatóan rendeznünk. Úgy gondoljuk, hogy a magyar tenisz elsődleges érdeke, hogy a legjobb hazai játékos játsszon a nemzeti csapatban, és örülünk, hogy a visszatérésével új időszámítás indulhat e tekintetben is. A szövetség reméli, hogy a Davis-kupa válogatott, illetve Marci olimpiai kvalifikációs tervei is sikerrel járnak majd " – mondta Szűcs Lajos, a Magyar Tenisz Szövetség elnöke

Via.

Hozzászólások