Salakblog - Fucsovics elődöntős, Bautista Agut visszalépett
Fucsovics elődöntős, Bautista Agut visszalépett
Fotó: Europress/AFP

Fucsovics elődöntős, Bautista Agut visszalépett

HosszabbitásHosszabbitás
2019/02/08 10:37

 Fucsovics Márton játék nélkül jutott elődöntőbe az 524 ezer euró (166 millió forint) összdíjazású szófiai keménypályás tenisztornán.

A versenyt szervező ATP honlapja egyelőre csak azt közölte: a világranglistán 18. Roberto Bautista Agut nem áll ki a 11 órára kiírt összecsapásra.

Később kiderült: a spanyol teniszező napok óta lázas volt, és a jövő heti, rotterdami verseny előtt nem akart kockáztatni, ezért döntött úgy, hogy nem lép pályára.

A 27. születésnapját éppen pénteken ünneplő Fucsovics - aki a rangsorban 47. - az MTI-nek azt mondta: nem várt ajándékot kapott.

"Vasárnap kétórás, kemény edzésünk volt Robival, nagyon sajnálom, hogy megbetegedett, és mielőbbi gyógyulást kívántam neki" - fogalmazott a magyar játékos.

Hozzátette, ezzel együtt természetesen boldog, hogy élete második ATP-elődöntőjére készülhet.

Fucsovics - aki az első fordulóban a nyolcadik helyen kiemelt olasz Andreas Seppit, a nyolcaddöntőben pedig a német Yannick Madent búcsúztatta - az elődöntőben a világranglistán 53., 22 éves olasz Matteo Berrettinivel mérkőzik, aki a nyolc között a hatodikként rangsorolt spanyol Fernando Verdasco felett diadalmaskodott.

A magyar és az olasz játékos ATP-tornán még nem találkozott egymással, tavaly az irvingi kemény pályás Challenger-verseny elődöntőjében ugyanakkor Berrettini két játszmában győzött.

Eredmény, egyes, negyeddöntő:
Fucsovics Márton-Roberto Bautista Agut (spanyol, 4.) játék nélkül


(MTI)

Hozzászólások