Salakblog - Újabb teniszezőről derült ki, hogy koronavírusos
Újabb teniszezőről derült ki, hogy koronavírusos
Fotó: Europress/AFP

Újabb teniszezőről derült ki, hogy koronavírusos

Németh DánielNémeth Dániel
2020/07/04 16:40
Az Atlantában rendezett All-American Cup bemutatótorna szervezői bejelentették, hogy a verseny egyik résztvevője, Frances Tiafoe pozitív koronavírus-tesztet produkált.

Az amerikai teniszező a pénteki mérkőzése után rosszul érezte magát, ezt követően tesztelték le. A szervezők tájékoztatása szerint a játékosoktól a verseny előtt mintát vettek, majd ezt követően naponta lázmérővel vizsgálták őket, ám Tiafoe egészen péntekig nem mutatta a betegség tüneteit.

  

"Frances Tiafoe koronavírus-tesztje pozitív lett. Mint minden játékos, Tiafoe is tesztelve lett az Atlantába való megérkezését követően, és átment a napi lázméréseken. Mérkőzését követően tünetei voltak, ezért újra elvégeztük a tesztet, ami pozitív eredményt hozott" - olvasható a szervezők közleményében.

"Tiafoe elhagyta a verseny helyszínét, és nem vesz részt az esemény további részében. Miután értesültünk minderről, azonnal belekezdtünk a helyszín alapos takarításába és fertőtlenítésébe, és érvénybe léptettük a protokollt kontaktjainak felkutatására és az esetlegesen érintett egyének figyelmeztetésére."

Az eredmény ellenére az All-American Cup folytatódik, Tiafoe megüresedett helyét Christopher Eubanks veszi át. A világranglista 81. helyén álló Tiafoe egyébként már a Sam Querrey elleni mérkőzésen is rosszul érezte magát, emiatt a második szettben ápolni is kellett. Végül megnyerte a 450 néző előtt megrendezett találkozót.

"Sajnálatos módon pénteken pozitív lett a koronavírus-tesztem, ezért vissza kellett lépnem az atlantai All-American csapatversenytől. Az elmúlt két hónapban Floridában készültem, és az egy héttel ezelőtt végzett tesztem negatív lett" - írta Twitteren a játékos, aki az orvosi stáb tanácsait követve karanténba vonul.

Nem ez az első bemutatótorna, ahol koronavírussal fertőzött játékosok vettek részt. Néhány héttel ezelőtt a Novak Djokovic szervezésében létrejött Adria Touron derült ki, hogy többen elkapták a betegséget, köztük a világelső is. A tornának komoly sajtóvisszhangja volt, miután látszólag semmilyen óvintézkedést nem hoztak a szervezők.

via tennis.com

Hozzászólások