Salakblog - Fognini: "Ez volt életem második legboldogabb hete"
Fognini: "Ez volt életem második legboldogabb hete"
Fotó: Europress/AFP

Fognini: "Ez volt életem második legboldogabb hete"

Kálmán LaciKálmán Laci
2019/04/22 10:54
Fabio Fognini pályafutása legnagyobb győzelmét aratta vasárnap azzal, hogy megnyerte a monte-carlói ezres tornát. Sikere nyomán feljött a világranglista 12. helyére, az idei eredmények tekintetében pedig a hetedik helyen áll. A döntő utáni nyilatkozatából pedig többek között az is kiderül, vajon ez volt-e az olasz életének legboldogabb hete.

Talán az időjárási körülmények, talán a tét miatt, de a döntőben elmaradt az extra, de azért hoztál egy stabil, jó játékot.
Egyetértek azzal, hogy a mai napon nem volt nagy show, de a lényeg mégiscsak az volt, hogy elhódítsam ezt a trófeát. Nagyon boldog vagyok, hisz erről a versenyről álmodtam gyrekkorom óta. Most jöhet az ünneplés a családdal, meg a barátokkal, utána pedig valószínűleg aludni fogok. 

Fizikálisan most hogy érzed magad?
Rendkívül nehéz hét van mögöttem. Úgy érzem, a könyököm és a bokám rendben van, de egy kicsit aggódom a hajlítómban lévő fájdalom miatt. Elutazom Barcelonába, és kedden már megpróbálok edzeni. Szeretnék részt venni a versenyen, de majd meg kell hallgatnom, mit mondanak az orvosok.

Mondhatjuk, hogy a héten végre visszatértél a régi kerékvágásba?
Az első két fordulóval kétségtelenül szerencsém volt, de aztán Alexander Zverev ellen jól játszottam. Egyértelműen Nadal ellen teniszeztem a legjobban. Nehéz hónapok vannak mögöttem, küzdöttem, de dühös voltam, hogy nem jött ki belőlem az az eredmény, ami egyébként bennem volt. Hiányzott belőlem a türelem, de Monte-Carlóban újra megtaláltam.

ff2.jpg Fotó: Europress/AFP

Eljött az idő, amikor a top 10 végre már nem álom...
A jó eredményeket nyilván a ranglista is tükrözi. De az mindig csak következmény. Persze jó lenne, ha a nevem mellett ott állna, hogy a pályafutásom során jártam a top 10-ben is. Most azonban fontosabb számomra, hogy kiélvezzem ezt a sikert.

Eszedbe jut most a Roland Garros?
Az még annyira messze van. A gondolataim most Monte-Carlo és a trófea körül keringenek, és egyfolytában az jár a fejemben, hogy ezt a kupát nekiadom édesanyámnak, akinek rengeteget köszönhetek. Persze, ha az embernek teljesül egy álma, akkor szeretne tovább menni. Azt azonban hozzá kell tenni, hogy ezen a borításon mindig Nadal a favorit.

Ez volt a legboldogabb hét Fognini életében?
Sportszempontból igen. Amúgy csak a második a mögött a hét mögött, amikor a fiam, Federico született.


(Forrás: Gazzetta)

Hozzászólások