Salakblog - Fognini apaként és játékosként is bizonyítani akar 2019-ben
Fognini apaként és játékosként is bizonyítani akar 2019-ben
Fotó: Europress/AFP

Fognini apaként és játékosként is bizonyítani akar 2019-ben

Kálmán LaciKálmán Laci
2019/02/08 12:27

Fabio Fognini 2016-ban vette feleségül a 2015-ös US Open bajnoknőjét, Flavia Pennettát. Azóta megszületett kisfiuk is, Federico 2017. májusában. A világranglista 15. helyén álló olasz arról mesélt nemrégiben, hogyan próbálja összeegyeztetni az apaságot a karrierjével.

Fognini a héten a Cordoba Openen versenyzett Buenos Airesben, azonban rögtön az első meccsét elvesztette a szlovén Aljaz Bedenével szemben.

"A fiam és a feleségem most itt vannak velem. Együtt töltjük ezeket a heteket, de a dolog nem egyszerű, mert állandóan a fiammal akarok lenni, semmiképp sem akarok lemaradni arról, ahogy felnő."

"Egy baba megszületik, és utána nagyon gyorsan fejlődik. Én pedig mindezt a feleségemmel együtt szeretném végigélni. Amikor akar, Flavia jön velem, de az az igazság, hogy néhány hét múlva már mindig menni akar haza" - mondta Fognini nevetve.

Ami a 2018-as évet illeti, nem panaszkodhat, hisz soha annyi tornát nem nyert még egy szezonban, mint tavaly. Sao Paulóban, Bastadban és Los Cabosban is győzni tudott.

"Hihetetlenül jó évem volt. Ha nem estem volna ki korán a US Openen (John Millman verte a második fordulóban), és nem sérültem volna meg Kínában, nagy esélyem lett volna, hogy betörjek a top 10-be. Közel voltam nagyon hozzá. Mivel azonban Pekingben sérült volt a lábfejem, így nem játszhattam le az elődöntőmet Del Potro ellen. Az év utolsó három tornámon pedig edzés nélkül versenyeztem."

fognini2.jpg Fotó: Europress/AFP

2017-ben leszerződtette Franco Davint, azóta is együtt dolgozik az argentin mesterrel.

"Fontos tapasztalatokra tettem szert a segítségével. Az első évben nagyon mélyről kellett kezdenünk. Sérült voltam, hónapokig nem játszhattam, és nagyon rossz volt a ranglistám is. Aztán elkezdtek jönni az eredmények, tornákat nyertem, és beállítottam a legjobb helyezésem az ATP-rangsorban. Most pedig ott tartok, hogy még többre vágyom. Valami olyanra, amire emlékezni fogok: top 10-ben és 1000-es tornagyőzelemben gondolkodom, nem is tagadom. Magasan van a léc, de megpróbálok mindent megtenni, hogy elérjem."

"Ha nem sikerül, akkor is boldog leszek, de azt akarom, hogy elmondhassam, amit lehetett, megtettem. Az én koromban az ember elég tapasztalt már ahhoz, hogy igazán odategye magát a céljaiért."

via

Hozzászólások