Salakblog - Felrobbantotta az internetet Roger Federer
Felrobbantotta az internetet Roger Federer
Fotó: Europress/AFP

Felrobbantotta az internetet Roger Federer

Nagy BenjáminNagy Benjámin
2020/04/09 20:23
A koronavírus-járvány okozta nehéz helyzetben a svájci klasszis megmutatja, miért ő az egyik legnagyobb példakép a sportvilágban. 

Az elmúlt hetekben számtalan kihívás hasított a közösségi médiában. Emberek milliói dekáznak WC-papírral, táncolnak különböző koreográfiákat vagy épp csinálnak meghatározott időre minél több gimnasztikai gyakorlatot.

Mindig van azonban hova fejlődni, Roger Federer pedig fogta magát és új szintre emelte a tétet - úgy, hogy közben tanított is. A 38 éves teniszlegenda nem egyszer hívta fel a figyelmet a higiéniai szabályok betartására, legutóbb hóesésben trükközött. Legfrissebb videójában - amit két nap alatt hárommillióan láttak Instagram-oldalán - illő eleganciával, fehér ruhában és kalapban állt oda a fal mellé ütögetni, elindítva a #tennisathome hashtaggel ellátott challenge-et. 

Federer ezzel párhuzamosan hírességek - így sportolók, énekesek, színészek, zenészek - és szurkolók tömkelegét hívta ki, hogy teljesítsék a feladatot. Azonban talán arra maga a svájci sem számított, amit kapott: túlzás nélkül felrobbantotta az internetet. A teniszezők elitjéből (akik amúgy sem unatkoznak) Novak Djokovic és Sofia Kenin is "beköszönt", de a világbajnok német labdarúgó, Toni Kroos, vagy épp a női alpesi sízők mezőnyének korábbi és jelenlegi amerikai ikonja, Lindsey Vonn és Mikaela Shiffrin sem volt rest. Az ATP oldala összeszedte a legjobbakat, íme:

Celebrities & Fans Take On Roger Federer's Isolation Challenge

Roger Federer asked celebs & fans to show their tennis skills... Novak Djokovic, Hugh Jackman, Lindsey Vonn & many more came up with these classic videos! 😂


Talán nem túlzás azt állítani, hogy mégis egy New York-i orvos "vitte a prímet": Federer célja pont az volt, hogy picit összefogja és jobb kedvre derítse a világot. Sikerült!


Doctor takes on Federer's challenge

A well earned break for this doctor in New York to take on Roger Federer's #tennisathome challenge! 👏👏 🎥: samuelhbride (IG)

Hozzászólások