Salakblog - Felix szerint a zongora olyan, mint a tenisz: gyakorolj sokat, de hagyd, hogy az ösztöneid vezessenek
Felix szerint a zongora olyan, mint a tenisz: gyakorolj sokat, de hagyd, hogy az ösztöneid vezessenek
Fotó: Europress/AFP

Felix szerint a zongora olyan, mint a tenisz: gyakorolj sokat, de hagyd, hogy az ösztöneid vezessenek

Kálmán LaciKálmán Laci
2019/04/06 12:12

Úgy tűnik, a kanadai szupertehetség, Felix Auger-Aliassime nem csak a teniszben rendelkezik kivételes képességekkel. Noha nem tartja magát valódi előadóművésznek, azért eléggé szembetűnő, pontosabban füllel kiválóan érzékelhető, hogy a zenéhez, a zongorához is van némi affinitása. 

Nem mondanánk magunkat zeneértőnek, de ami szép, az szép. Most, hogy túl van egy rendkívül sikeres szezonkezdeten, Felix hazautazott egy kicsit Montrealba, hogy föltöltődjön, kikapcsolódjon, hogy szánjon időt a családra, a barátokra, és a kedvteléseire is.

Az év elején még kívül volt a 100-on a világranglistán, most azonban már a 33. helyen áll. Köszönhetően többek között annak, hogy februárban döntőzött Rióban, márciusban pedig minden idők legfiatalabb elődöntőse lett a Miami Openen

Sorban döntögeti a rekordokat a 18 éves kanadai tehetség | Hosszabbítás

Felix Auger-Aliassime készülhet pályafutása első 1000-es elődöntőjére, miután meglepően simán, két játszmában, 7:6, 6:2 arányban búcsúztatta a 11. helyen kiemelt horvát Borna Coricot. Ezzel a kanadai tehetség megdöntött egy rekordot is, a verseny 35 éves története során még sohasem volt ennyire fiatal játékos az elődöntőben. Felkészül: John Isner?

A halk szavú Felix nagyjából hétéves kora óta imád zongorázni. Mint mondja, segít neki kiengedni a gőzt, és remek kihívást jelent számára a pályán kívül.

"A rajongóim és a követőim számára nagyon menő, hogy láthatják, mást is csinálok azon kívül, hogy teniszezek" - meséli Auger-Aliassime. "Hatalmas szenvedélyem a zongora, körülbelül hétéves korom óta játszom. Amikor hazamentem a szüleimhez, tökéletes kikapcsolódást jelentett, hogy leülhettem újra zongorázni. Ezt néha szeretem megosztani másokkal is. Nem vagyok egy igazi művész, nem is szeretek előadni, viszont játszani azt nagyon. Örömteli hobbi ez a számomra."

Itt egy korábbi felvétel, még 2016. őszéről.

Felix kicsit úgy van a zongorával is, mint a tenisszel: gyakorolj sokat, de aztán hagyd, hogy az ösztöneid vezessenek. 

"Elég sok párhuzamot találhatunk a tenisz és a zongora között. Mindkettő rettentő sok gyakorlást igényel, viszont, amikor játszom, csak hagyom, hogy vigyen a flow. Mindkettő esetében bízom az ösztöneimben, és ez úgy általában az életben is jellemző rám. A zenélés azért is jó nagyon, mert segít kiüresíteni az elmémet, segít, hogy egy rövid időre eltávolodjam a sporttól, és valami mást csináljak. Remélem, az, hogy ötvözöm ezt a két dolgot, segíteni fog mindvégig a pályafutásom során."

via

Hozzászólások