Salakblog - Federeréké a trófea
Federeréké a trófea
Fotó: Eurosport/ Getty

Federeréké a trófea

Szabó GáborSzabó Gábor
2014/12/14 13:06

Az Egyesült Arab Emirátusokban befejeződött az IPTL második kiírása, mely finoman szólva is figyelemre méltóra sikerült. Egyfelől, ha végiggondoljuk, hogy kik játszottak a különböző helyszíneken, akkor már eleve nem lehet legyinteni a sorozatra, bár az is igaz, hogy pusztán csak a résztvevők névsorától nem lesz valami feltétlen több, mint egy bemutató sorozat.

Egyenlőre nem is több annál.

És az sem biztos, hogy több lesz.

Ámde ettől még először is bemutatónak elsőrangú, sőt máris egyértelműen a világ első számú teniszbemutatója, másfelől pedig attól, hogy egyelőre ez még csak bemutató egyáltalán nem biztos, hogy meg is marad csak annak. Ahogyan Mahesh Bhuphati két év alatt eljuttatta a sorozatot ide, eljuttathatja bárhova.

Nem volt az mindig úgy, hogy az ATP uralt mindent, ami tenisz, ne feledjük. Arról nem beszélve, hogy most sincs így, hiszen a Grand Slamek és a Davis Kupa különállóak. Miért ne lehetne valami, ami ugyanilyen fontos, az offszívönben? Sőt miért ne működhetne együtt olyan harmonikusan a ATP-vel, mint a másik kettő teszi?

Más kérdés persze, hogy a játékosok hosszú éveken keresztül azért ágáltak, hogy hosszú az évad. De azért úgy fest, mégse a szezon volt hosszú, hanem csak a pénz kevés.

A végeredmény:

1. Indian Aces

2. UAE. Royals

3. Manila Mavericks

4. Singapore Slammers

 

Hozzászólások