Salakblog - Federer visszalépett, Djokovic a világbajnok
Federer visszalépett, Djokovic a világbajnok
Fotó: Europress / Getty

Federer visszalépett, Djokovic a világbajnok


2014/11/16 18:39

Roger Federer visszalépett a vasárnapi Djokovic elleni döntőtől a Londonban zajló világbajnokságon. A svájci a hátfájdalmaira, és arra panaszkodott, hogy nincs elég jó erőben a mérkőzéshez. A hatszoros világbajnok a pályán mondta el a közönségnek tőle szokatlan visszalépésének okát, és hozzátette, hogy a háta a Wawrinka elleni szombati elődöntő végén fájdult meg, melyet ennek ellenére 4 meccslabdáról fordított meg. Federer kérte a nézőket, hogy értsék meg nehéz döntését, melyben az is szerepet játszott, hogy ilyen korban már nem vállalhatta a komolyabb sérülés kockázatát egy olyan meccsen, melyen így semmi esélye nem lett volna.

Döntésében nyilvánvalóan szerepet játszott az is, hogy jövő hétvégén várhatóan két egyes, három nyert szettre menő mérkőzés vár rá salakon, a franciák elleni Davis Kupa döntőben.

Így Novak Djokovic a világbajnok, sorozatban harmadszor!

A döntő helyett Djokovic Andy Murray ellen játszott egy szettet melyet 8-5-re nyert meg a világelső, majd a skót Henmannal, Cash-sel és McEnroe-val egy páros mérkőzéssel próbálta kárpótolni a nézőket az O2 Arénában.

Murrayt vasárnap délután, magyar idő szerint 3-kor hívták fel telefonon, hogy be kéne ugrania, Novak Djokovic pedig azonnal beleegyezett a változtatásba.

A páros döntőt a világelső Bob és Mike Bryan testvérpár nyerte, szetthátrányból, champions tie-breakben legyőzve a Dodig-Melo kettőst. Az amerikai ikerpár negyedik világbajnoki címét aratta, és 103. trófeáját szerezte meg.

Hozzászólások