Salakblog - Federer idén már biztosan nem lép pályára
Federer idén már biztosan nem lép pályára
Fotó: Europress/AFP

Federer idén már biztosan nem lép pályára

Wojciechowski PatríciaWojciechowski Patrícia
2020/06/10 09:36
Sérülése miatt biztosan befejeződött a szezon Roger Federer számára. A svájci a közösségi médiában jelentette be, hogy 2021-ben lép legközelebb pályára.

Roger Federer az Ausztrál Opent követően esett át térdműtéten, az eredeti tervek szerint a füves pályás szezonban tért volna vissza. A rehabilitáció azonban nem a tervek szerint haladt, újabb artroszkópos műtétet kellett végrehajtani térdén. 

A korábbi világelső Twitter-oldalán jelentette be, hogy ő akkor sem tér vissza idén, ha a járványhelyzet lejárta után újra beindul a teniszszezon. 

„Néhány héttel ezelőtt komoly visszaesés történt a felépülésemben. A jobb térdemen egy újabb artroszkópos műtétet kellett végrehajtani. Miként azt 2017-re rákészülve is tettem, szeretném kihasználni az időt, hogy 100%-os állapotba kerüljek, és a legmagasabb szinten tudjak visszatérni. Hiányozni fognak a szurkolók és a Tour, de már nagyon várom, hogy 2021-ben újra találkozzunk."

Federer legutóbb 2016-ban, szintén térdsérülése miatt fejezte be idő előtt a szezont, majd a hosszabb kihagyást követően, 2017-ben az Australian Opent és Wimbledont is megnyerte. Idén csak az Australian Openen indult el, ahol az elődöntőben Novak Djokovictól szenvedett vereséget.

Hozzászólások