Salakblog - Federer szerint bármelyik pillanatban véget érhet a karrierje, amely a befejezéshez közeledik
Federer szerint bármelyik pillanatban véget érhet a karrierje, amely a befejezéshez közeledik
Fotó: Europress/AFP

Federer szerint bármelyik pillanatban véget érhet a karrierje, amely a befejezéshez közeledik

Takács MártonTakács Márton
2019/11/06 20:13
Roger Federer a német nyelvű svájci televíziós csatornának, az SRF-nek nyilatkozott arról, hogy annak ellenére, hogy kívülről nem tűnik annyira szembetűnőnek, már igenis öregszik. 

Tizedik bázeli tornagyőzelme után a város szülötte ezt mondta: "Egyáltalán nem probléma, hogy mindjárt vége a szezonnak. Inkább az a probléma, hogy a karrierem végén vagyok. Úgy érzem, minden olyan gyorsan történik. Ez néha egy kis szomorúsággal tölt el. De tudom, hogy rendben leszek, amikor eljön a befejezés pillanata. Tudom, hogy gyorsan véget érhet minden: egy sérülés miatt, vagy azért, mert a családom valamelyik tagjával történik valami." - utalt Roger Federer például a szülei egészségi állapotára. 

federer_család.jpgFotó: Europress/AFP

"Ezért kell a perspektíva, a távolság. Tudom, hogy bármikor lejárhat az időm."

Bázelben Federer így fogalmazott: "Nagyon jól és erőteljesen kezdtem a hetet. Tudtam tartani egy magas szintet, néha egy egészen fantasztikus színvonalat. Ezt a hetet jónak tartom."

Amikor arról kérdezték, hogy visszajön-e 2020-ban is, hogy megvédje címét, azt felelte: "Nem is lehetnék boldogabb, ha úgy alakulna. Nagyon jól érzem magam, friss vagyok. Remélem, hogy a testem rendben lesz, ahogy fejben is oké leszek."

Federer játékosként 1998-ban szerepelt először a bázeli tornán. 

A tizedik bázeli címére készülő Federer a szíve mélyén mindig labdaszedő marad | Hosszabbítás

Miközben Roger Federer épp a tizedik bázeli tornagyőzelmére készül, idézzük föl azt a döntőt, mely az eddigiek közül talán a legnagyobb hatással volt rá. Azt, amikor még nem is volt profi teniszező. Köztudomású, hogy Federer kamaszfiúként egy ideig labdaszedő volt szülővárosa teniszversenyén.


Ahogy arról korábban mi is beszámoltunk, október végén Federer két tornától is visszalépett. Bázeli sikere után lemondta a szereplést a párizsi megmérettetésen, ahol a harmadik kiemelt lett volna. Döntését azzal indokoltak, hogy pihenőre van szüksége a novemberi, londoni ATP-vb előtt.

Október 30-án pedig kiderült, hogy családi okokból nem indul a januárban első alkalommal sorra kerülő ATP-kupán. 

"A családommal és csapatommal történt hosszas egyeztetés után úgy döntöttem, hogy ez a két hét extra pihenő jót fog tenni a szeretteimnek és a játékomnak is " - közölte a 20-szoros GS-győztes Federer.

via tennisworldusa

Hozzászólások