Salakblog - Navratilova szerint a járvány gátolhatja Federert és Serenát újabb történelmi győzelmek elérésében
Navratilova szerint a járvány gátolhatja Federert és Serenát
Fotó: Europress/AFP

Navratilova szerint a járvány gátolhatja Federert és Serenát újabb történelmi győzelmek elérésében

Kálmán LaciKálmán Laci
2020/05/13 13:13
Martina Navratilova úgy véli, a koronavírus-járvány miatti leállás nagyon nem kedvez a tenisz idősödő nagyjainak. Olyannyira, hogy véleménye szerint akadályozhatja is őket abban, hogy újabb nagy, történelmi győzelmeket arassanak. 

Roger Federer 20 Grand Slam-címével jelenleg minden idők legeredményesebb férfi teniszezője. Serena Williams pedig a maga 23 trófeájával már elég régóta egy győzelemre van attól, hogy beérje Margaret Courtot az örökranglistán. Az amerikai a legutóbbi négy major-döntőjét elvesztette. 

Navratilova, aki összesen 59 GS-cím birtokosa, arról beszélt a Laureus.com-nak adott interjújában, hogy az elmaradt versenyeknek kifejezetten az idősebb játékosokra van negatív hatása. A kialakult helyzet ugyanis gátolja a sportág legnagyobbjait abban, hogy tovább építsék az örökségüket.

"Olyan játékosok számára mint Roger Federer vagy Serena Williams, ez egy elveszett idő" - mondta Navratilova. "Főleg Serena esetében, akinek alapvetően Wimbledon jelenti a legjobb esélyt arra, hogy beállítsa Court rekordját. Megakadt 23-nál, de folyamatosan próbálkozik, illetve próbálkozna, hogy megszerezze a 24.-et, esetleg a 25.-et."

"Ez egy elveszett lehetőség, hisz egyikük sem lesz már fiatalabb. Ha az ő helyükben lennék, akkor tuti beleőrülnék, hogy nem játszhatok."

"Mindenki egy hajóban evez, de az idősebb játékosok számára mint Roger, de vegyük ide Rafát is, és főleg Serenát, a dolog még sokkal-sokkal nehezebb."

Martina NavratilovaMartina Navratilova (Fotó: Europress/AFP)

Navratilova kilenc wimbledoni győzelmet szerzett egyesben. Legutóbb 2003-ban győzött az All England Clubban, igaz, akkor vegyes párosban Leander Paes oldalán, 46 évesen és nyolc hónaposan. Mint elmondta, azzal, hogy a járvány miatt törölték a tornát, ez lesz az első alkalom, hogy nem lesz ott Londonban a verseny idején. 

"Mi teniszezők az új évet úgy köszöntjük, hogy Wimbledonra koccintunk. 16 éves korom óta járok oda. Még soha nem hagytam ki egyet sem. Ez lesz tehát az első évem Wimbledon nélkül. Alig várom, hogy repülőre ülhessek, és megérinthessem a füvet."

The Herald

Hozzászólások