Salakblog - Federer rövid salakszezonnal készül Wimbledonra
Federer rövid salakszezonnal készül Wimbledonra
Fotó: Europress/AFP

Federer rövid salakszezonnal készül Wimbledonra


2019/02/10 17:29

A hússzoros GS-bajnok Roger Federer 2015-ben játszott utoljára a Roland Garroson, akkor a negyeddöntőig jutott, ahol honfitársa Stan Wawrinka állította meg. 2016-ban sérülés miatt lépett vissza, a következő két évben pedig a teste kímélése érdekében döntött úgy, hogy kihagyja a párizsi Grand Salmet a versenynaptárából. Így nem meglepő, hogy amióta a korábbi világelső svájci bejelentette, hogy ismét indul a francia nyílt teniszbajnokságon, azóta hatalmas várakozás övezi a visszatérését.

"Hiányzott a salakszezon. Két évvel ezelőtt volt néhány fizikai problémám, a tavalyi évben pedig úgy döntöttem, hogy nem megyek, de idén nem látom okát annak, hogy miért nem játsszam" - mondta Federer még januárban, az Australian Openen.

Most pedig a svájci Blicknek nyilatkozott arról, hogyan képzeli el a salakos idényt:

"Valószínűleg játszok majd egy tornát még a Roland Garros előtt, de sokkal többet nem akarok játszani, inkább többet edzek, hogy megfelelően fel tudjak készülni a füves pályás tornákra. Hogy melyik tornán? Azt majd meglátjuk. Monte Carlo (idén) valószínűleg túl korai a számomra"

000_17H5TJ.jpg Fotó: Europress/AFP

A salakos visszatérés mellett persze továbbra is Wimbleonra fókuszál Federer, amikor a Laver Cup genfi sajtóeseményén arról faggatták, mik a prioritások számára az idei évben, azt válaszolt, hogy egyértelműen a Londoni Grand Slamre készül, de elmondta azt is, hogy erre szeretne egy erős szezonkezdéssel, és sikeres salakos visszatéréssel hangolódni. Ezen kívül fontos lesz számára US Open, az év végi vébé, és a Laver Cup is, pontosan ebben a sorrendben.

„Folytatom a karrieremet, motivált vagyok, jól érzem magam, és várom a jövőt.” - mondta a jelenleg 99 tornagyőzelemmel rendelkező klasszis, aki arra készül, hogy a két hét múlva kezdődő dubaji 500-as tornán megszerezze a századik trófeáját is.

viaHozzászólások