Salakblog - Federer összerakta a tökéletes teniszezőt, sosem találnánk ki, szerinte kié a legjobb röpte
Federer összerakta a tökéletes teniszezőt, sosem találnánk ki, szerinte kié a legjobb röpte
Fotó: Europress/AFP

Federer összerakta a tökéletes teniszezőt, sosem találnánk ki, szerinte kié a legjobb röpte

Kálmán LaciKálmán Laci
2019/02/04 09:09

Roger Federer nemrégiben interjút adott a Herald Sun nevű ausztrál lapnak, melyben egyebek mellett arról kérdezték, szerinte hogy nézne ki a tökéletes teniszező. Azaz, hogy kiktől, mely ütéseket kellene egybegyúrni ahhoz, hogy megkapjuk a létező legjobb játékost.

Nos, a svájci a válaszai többségével nem okozott meglepetést, ám arról azért mégis gondoskodott, hogy a listája mégse egy közhelyparádé legyen. 

Az első szerva tekintetében nem tudott dönteni Ivo Karlovic és John Isner között. A két választás nehezen vitatható, hisz már pusztán a két játékos magassága is szinte garancia a nagy adogatásra. Az ATP honlapja szerint a horvát 211, míg az amerikai 208 cm magas. A második szervát illetően viszont a svájci egyértelműen Isnerre voksolt.

Federer szerint a legjobb, leghatékonyabb tenyerese Rafael Nadalnak van. Ami a fonákot illeti, az egykezes kategóriában Stan Wawrinkára esett a választása, amiért nehéz is őt hibáztatni. Ahogy azt sem nagyon lehet vitatni, hogy a legjobb kétkezes az Novak Djokovicé. 

A legjobb fonák nyesés nem lehet másé, mint az övé, ennek megfelelően saját magára szavazott. "Remélem, ez az enyém" - mondta viccesen. Azt, hogy kié a legjobb lecsapás, nem árulta el, szerinte ez ugyanis nem annyira fontos ütés, hogy érdemes legyen szót vesztegetni rá.

rafa_volley.jpg Fotó: Europress/AFP

Federer az egyetlen komoly meglepetést a legjobb röptéző megnevezésével okozta számunka. A választottja ugyanis nem McEnroe, nem Edberg, nem Becker, de még csak nem is Roche vagy Laver a régi nagy öregek közül, vagy esetleg Llodra, Stepanek vagy Fish ebből a századból. A választottja nem más, mint Rafael Nadal.

A svájci szerint Rafa rengeteget javított a hálójátékán az évek alatt, és most már ott van a legjobbak között. A spanyol az idei Ausztrál Openen is nagyon sok pontot köszönhetett agresszív játékstílusának. Legalábbis a  döntőig vezető úton.

via
Hozzászólások