Salakblog - Federer: nem biztos, hogy játszanék, ha mindig a 4-es pályát kapnám
Federer: nem biztos, hogy játszanék, ha mindig a 4-es pályát kapnám
Fotó: Europress/Getty

Federer: nem biztos, hogy játszanék, ha mindig a 4-es pályát kapnám

Szabó GáborSzabó Gábor
2014/12/31 10:39

Roger Federer a minap interjút adott a BBC Speaker of the House of Common című műsorának, ahol John Bercow-val beszélgetett.

Elmondta, hogy viszonylag hamar rá kellett jönnie, hogy nagyon más dolog megvédeni bármiféle címet, mint először megnyerni ugyanazt. Éppen ezért pályafutása kezdeti szakaszában sokat gondolkodott azon, hogy az olyan klasszisok, mint Michael Jordan, Valentino Rossi, Michael Schumacher vagy Tiger Woods, miként őrizhetik meg a motivációjukat, miként képesek folyvást nyerni. "Aztán később rájöttem, hogy pont az motivál, hogy közel kerüljek ilyen formátumú sportolókhoz mint ők" - mondta. "Hogy egészen őszinte legyek el kell azonban mondanom, hogy roppant szerencsésnek érzem magam, amiért rendszeresen a center pályákon játszhatok és általában főműsoridőben. Nem vagyok biztos abban, hogy még teniszeznék, ha nap mint nap mondjuk a 4-es pályán kéne játszanom"

Rátérve gyerekeire Roger elmondta, hogy egyáltalán nem biztos, hogy a gyerekek ilyen szinten fognak teniszezni, mint ő. "Az sem biztos, hogy a teniszt választják majd, ha egyszer letelepszünk Svájcban. Az a fontos, akármilyen sportágat is választanak élvezzék azt"

Kívülállóként egy dolog látszik biztosnak. Nem a Federer gyerekek lesznek azok, akiknek szüleik meg nem valósult álmait kell valóra váltaniuk:)

Hozzászólások