Salakblog - Nadal és Federer igenlő válaszán múlhat a 2021-es szezon egy emlékezetes teniszpillanata
Nadal és Federer igenlő válaszán múlhat a 2021-es szezon egy emlékezetes teniszpillanata
Fotó: Europress/AFP

Nadal és Federer igenlő válaszán múlhat a 2021-es szezon egy emlékezetes teniszpillanata

Kálmán LaciKálmán Laci
2021/01/01 16:19
Szponzorált tartalom
A cikk támogatója a porsche logo
Garbine Muguruza egyik legfontosabb célja a tokiói olimpia lesz 2021-ben. Az egykori világelső nem csak egyéniben szeretne érmet nyerni, hanem Rafael Nadalt is rá akarja beszélni, hogy induljanak el vegyes párosban. A másik 20-szoros Grand Slam-bajnok, Roger Federer már korábban megkapta a maga felkérését Belinda Bencictől. 

Amellett, hogy Muguruzának természetesen megvannak a saját egyéni ambíciói, a korábbi világelső azt is elárulta, hogy egy valóra vált álom volna a számára, ha pályára léphetne Rafa oldalán a tokiói játékokon. Nadal 2008-ban Pekingben egyéniben, 2016-ban Rióban pedig Marc Lópezzel párosban nyert aranyérmet. Egy vegyes páros érem azonban még hiányzik a gyűjteményéből. 

2016-ban egyszer már tervben volt a közös indulásuk, de kimerültség miatt végül visszaléptek. Muguruza azonban nem adta fel a dolgot, és bízik abban, hogy meg tudja győzni honfitársát a közös indulásról. 

"Behúzni mind a négy Grand Slamet, olimpiai érmet nyerni és párosozni Nadallal Tokióban" - mondta a céljaira vonatkozó kérdésre Muguruza, aki 2016-ban a Roland Garroson, 2017-ben Wimbledonban győzött. "Az a legkülönlegesebb dolog, amikor a sikert meg tudod osztani valakivel."

Garbine MuguruzaFotó: Europress/AFP

A világranglista 15. helyén álló teniszező a favoritok egyike volt Rióban, azonban a harmadik fordulóban kikapott a későbbi bajnok Monica Puigtól. 2020-ban Muguruza újra korábbi önmagát idézte, és szenzációs játékkal jutott döntőbe az Ausztrál Openen, ahol azonban megverte őt az amerikai Sofia Kenin.

Az idei szezont január 5-én, AbuDzabiban kezdi, ezt követően pedig elutazik Melbourne-be, ahol karanténba vonul a február 8-án kezdődő Ausztrál Open előtt. 

"Már rég Ausztráliában kellene lennünk, de a torna elhalasztása felborította a terveinket. Közeledett az indulás időpontja, de aztán jött az email, és újra kellett terveznünk a szezon első hónapjait. Még egy csomó dolog nem tiszta, és eléggé zavaró, hogy ennyi a bizonytalanság."

"Ha az első hónapokra tervezett tornák a tervek szerint lemennek, azt jó kezdésnek tekinthetjük. Hogy lesznek-e nézők a stadionokban, az másodlagos. Az igazán fontos most az, hogy versenyezni is tudjunk, ne csak edzeni. Úgy gondolom, hogy a szezon közepéig még biztos nem térhet vissza az élet a normális kerékvágásba. Addig biztos nem lesznek tele stadionok, ahogy az is, hogy maszkot kell hordanunk. Talán nyárra már minden rendben lesz, de azért vannak kétségeim."

Roger Federer, Belinda BencicFotó: Europress/AFP

Muguruza tehát most Nadal válaszára vár, de ott van Belinda Bencic is, aki már korábban jelezte, hogy szívesen párosozna a 20-szoros Grand Slam-bajnok Roger Federerrel. Különleges csemege volna, ha láthatnánk ezt a két duót egymás ellen pályára lépni Tokióban. 

"Én készen állok, a többi Rogertől függ" - mondta nemrégiben a világranglista 11. helyén álló Bencic.

A tokiói játékok teniszversenyei július 24-én kezdődnek az Ariake Tennis Prakban. 

Inside the Games

Hozzászólások