Salakblog - Federer, Nadal és Williams is részt vesz a tűzvész károsultjaiért szervezett jótékonysági eseményen
Federer, Nadal és Williams is részt vesz a tűzvész károsultjaiért szervezett jótékonysági eseményen
Fotó: Europress/AFP

Federer, Nadal és Williams is részt vesz a tűzvész károsultjaiért szervezett jótékonysági eseményen

Kálmán LaciKálmán Laci
2020/01/08 15:29
Szponzorált tartalom
A Roland Garros eseményeivel kapcsolatos hírek támogatója a porsche logo
Serena Williams, Roger Federer, Rafael Nadal és Nick Kyrgios is részt vesznek azon a jótékonysági rendezvényen, mellyel az ausztráliai erdőtüzek károsultjainak igyekeznek segíteni. A 'Rally for Relief' elnevezésű eseményt január 15-én este rendezik a Rod Laver Arenában. 

Ausztrália délkeleti része továbbra is lángokban áll; legkevesebb 25 ember vesztette életét a tűzvész miatt szeptember óta, és több mint 1800 otthon vált lakhatatlanná. Az időjárás most átmenetileg segíti a mentésben résztvevők munkáját, ám a hét második felére ismét hatalmas forróságot jósolnak a meteorológusok.

Mindezek ellenére az Ausztrál Open versenyigazgatója, Craig Tiley kitart amellett, hogy a tornát az eredetileg tervezett időpontban megrendezik, ez ugye azt is jelenti, hogy a jövő héten a selejtezők rendben elkezdődnek. Azt azonban hozzátette, hogy a levegő minőségét folyamatosan és rendkívül szigorúan ellenőrzik majd, hogy az még véletlenül se jelentsen kockázatot sem a játékosok, sem a rajongók számára. 

"Ez egy új helyzet, egy új tapasztalat ebben a sportágban, nem csak nekünk, hanem mindenki számára" - mondta Tiley. "Mi mutattuk meg a világnak, hogy kell kezelni a hőséget, remélhetőleg ugyanezt meg tudjuk tenni a levegőminőséggel kapcsolatban is."

"Van három befedhető stadionunk, úgyhogy a játék folyamatosan zajlik majd, bármi történjék is. Annyi a különbség, hogy most a helyszínen, valós időben ellenőrizzük majd a levegő minőségét, és amennyiben szükség lesz rá, meghozunk bizonyos intézkedéseket a játékosok és a közönség érdekében."

"A játékosok tudják, hogy nem tehetünk mindarról, ami történik, így aztán rendkívül megértőek és együttműködőek. Ők játszani akarnak. Egyébként Naomi Osaka, Caroline Wozniacki és Stefanos Tsitsipas is részt vesznek majd a január 15-én megrendezésre kerülő jótékonysági eseményen. Mintegy két és fél órán keresztül fogjuk bemutatni a sportágunkat, amivel megpróbáljuk kivenni a magunk részét a károk enyhítésért folyó küzdelemből."

fedalwill4.jpgFotó: Twitter

"Rendkívül büszke vagyok a tenisztársadalomra. Rengeteg telefont és emailt kaptam, nagyon sokan jelezték, hogy amiben tudnak, segítenek, felajánlanak pénzt, és állnak rendelkezésünkre január 15-én."

"A lebonyolítási rendszer nagyon menő lesz. Egyszerre lesz vicces és komoly. Lesz páros, lesz egyes, lesz célba ütés, valamint az este folyamán még további lehetőséget szeretnénk biztosítani a pénzgyűjtésre. Fontos, hogy a történtek ellenére a játékosok és a közönség is megpróbálja jól érezni magát."

FoxSports

Hozzászólások