Salakblog - Bár Federer nem támogatja, akár nézők nélkül is kell a US Open, mert az emberek ki vannak éhezve a teniszre
Bár Federer nem támogatja, akár nézők nélkül is kell a US Open
Fotó: Europress/AFP

Bár Federer nem támogatja, akár nézők nélkül is kell a US Open, mert az emberek ki vannak éhezve a teniszre

Kálmán LaciKálmán Laci
2020/05/28 18:47
Greg Rusedski, korábbi brit top 5-ös teniszező szerint a tenisz egy teljesen új közönséget nyerhetne meg magának, ha a US Opent a terveknek megfelelően, az eredeti időpontban megrendeznék. Egyszersmind sürgette a sportág döntéshozóit, hogy amint lehet, indítsák újra a versenyeket. 

Mint ismeretes, a tornák megrendezését július végéig felfüggesztették, ami azt jelenti, hogy jelen állás szerint a US Open augusztus 31-i kezdéssel megtartható. Közben New York kormányzója, Andrew Cuomo jelezte, hajlandó tárgyalni arról, hogy különböző sportversenyeket zárt kapuk mögött bonyolítsanak le. Rusedski pedig arról beszélt, szerinte a teniszversenyeket minél hamarabb újra kellene indítani.

"Ha törik, ha szakad, meg kell találnunk a módját, hogy a US Opent meg tudjuk rendezni az idén, akár nézőkkel, akár nézők nélkül" - hangsúlyozta Rusedski. "Természetesen olyan módon, hogy az biztonságos legyen valamennyi játékos és az összes érintett számára. Meg tudjuk csinálni, éppen ezért szerintem mindenképpen meg kell próbálnunk."
"Gondoljunk csak a több millió teniszrajongóra világszerte, akik, ha visszahozzuk a teniszt, tutira nézni fogják. Ez egy hihetetlenül jó esély arra, hogy a sportágat egy szokásosnál szélesebb közönséghez is eljuttassuk. Lehet, hogy nem lesznek nézők a stadionokban, de milliók fogják követni a meccseket otthon, a tévék előtt."

"Az is egyedi élmény lenne, ha nem lennének szurkolók a lelátókon. Ez egy olyan dolog volna, amire aztán egész életünkben emlékeznénk. Mindig eszünkbe jutna, hogy még a koronavírus-járvány idején is tudtunk major-tornát rendezni."

"Ha nem lennének nézők, akkor ugye az emberek közti kötelező távolságtartás sem lenne probléma. Ha a közösségi létesítményeket nem használnánk, minden érintett számára elegendő hely állna rendelkezésre."

"Még előttünk a június, a július és az augusztus, még mindent el tudunk rendezni, hogy a játékosok biztonságban érezhessék magukat. Még van elég időnk arra, hogy úgy hozzuk vissza a teniszt, hogy mindenkinek jó legyen. Rengeteg játékos posztol videókat arról, hogy hogyan áll újra vissza edzésbe. Mi pedig látni akarjuk, hol tartanak, úgyhogy kellenek a meccsek vissza a képernyőinkre."

Arthur Ashe Stadion,Arthur Ashe Stadion, Fotó: Europress/AFP

A játékosok egy része támogatja a zárt kapuk mögött rendezett tornák ötletét, mások azonban, mint például Roger Federer és Petra Kvitova nem rajonganak az üres stadionokban tervezett versenyekért. Rusedski szerint mindenkinek alkalmazkodnia kell az új helyzethez, össze kell fogni, és együtt kell megtervezni, hogyan indítsuk újra a teniszt. 

"Roger elmondta, hogy ő szurkolókat akarna a lelátókra. Ami engem illet, én meg minél hamarabb vissza akarnék térni a tourra, ha még mindig aktív lennék. Jusson eszünkbe a tavalyi Davis-kupa-döntő. Bár remek első év volt az új kiírás számára, és kifejezetten jó mérkőzéseket láthattunk, emlékezzünk, mennyire kevés néző ült a lelátókon. Leszámítva talán a spanyolok meccseit. Senki sem panaszkodott, hogy nem voltak túl sokan, mert a tenisz nagyszerű volt. Ez azt jelenti, hogy akár nézők nélkül is rendezhetünk tornákat."

"Az első sport, ami Nagy-Britanniában visszatér, az a foci lesz, és már a jövő hónapban. A fociban sokkal több a kontakt a játékosok között, szóval, ha ők tudnak meccseket rendezni, akkor nem látom be, mi miért ne tudnánk."

"Nagyon fontos volna, hogy az élő sportot visszahozzuk a tévébe. A távolságtartás szempontjából a golf és a tenisz azok, amelyek a legjobb helyzetben vannak. Ezt ki kell használnunk, és minél előbb újra kell indítanunk a teniszt."

tennis365

Hozzászólások